Choco en VLAM genieten van het Tuinaannemereffect

Crea / News

Na een samenwerking van bijna tien jaar kan je Choco en de VLAM (Vlaams Centrum voor Argro- en Visserijmarketing) gerust in één adem noemen. Samen cultiveerden ze een duurzaam imago voor de Vlaamse tuinaannemers: het Tuinaannemereffect – dit najaar te bewonderen in een activatiecampagne op de radio en online, alsook in De Standaard voor de Publieksprijs ‘Vlaamse Tuinaannemer 2020’.

“De Unique Heart Proposition van een tuinaannemer zit ‘m in de combinatie van het rationele aspect van zijn werk (kwaliteit en écht vakmanschap) en het emotionele resultaat ervan: keihard genieten. Dat inzicht trekken we al jarenlang consequent door, steeds met een andere creatieve insteek,” vertelt Vanessa Janssens, projectmanager van VLAM bij Choco. “Het hoofdmedium was altijd radio, maar sinds twee jaar vullen we onze radiocampagnes aan met online video.”

In het voorjaar gezaaid…

Om te genieten van het Tuinaannemereffect hoef je geen dikke portemonnee of reusachtige tuin te hebben. Choco goot deze propositie in twee radiospots waarin je hoort hoe een tuinaannemer een dakterras omtovert tot een Japanse zentuin en een stadstuintje tot een tuin in de Provence. Voor de visuele tegenhanger in online video’s ligt de focus meer op wat je in een prachtig aangelegde tuin allemaal kan beleven, ongeacht de grootte van je budget. Het geheim van de frisgroene en bloeiende taferelen? Filmen in het voorjaar, het moment waarop de natuur volop herleeft. En zo is Choco helemaal mee met haar klanten, het digitale tijdperk én de seizoenen. De najaarscampagne is te horen op StuBru, Radio 1, Radio 2 en MNM en te bekijken op Youtube.

Elk najaar standaard in ‘De Standaard’

Voor de 5de keer op rij mee staat Choco mee in voor de Publieksprijs ‘Vlaamse Tuinaannemer’ die op
4 september van start ging. Van een publireportage in Standaard Magazine over online banners en paveetjes tot de presentatie van de deelnemende tuinen op tuinaannemer.standaard.be: ook daar is het Tuinaannemereffect nooit ver te zoeken. En elk jaar genieten duizenden Vlamingen mee…