Choco lanceert nieuwe cultuurprijzen voor Fintro

Crea / News

Op 24 november vond in Antwerpen de uitreikingsceremonie van de allereerste PrixFintroPrijs, Supporting Young Artists plaats. Deze nieuwe Belgische cultuurprijzen bekronen jonge kunstenaars tussen 18 en 32 jaar die blijk geven van durf, visie en maatschappelijk engagement. Choco stond niet alleen in voor de campagne op social media, maar ook voor de creatie, productie en regie van deze productie. Het evenement werd live gestreamd via VRTNU.

De PrixFintroPrijs is een initiatief van Fintro, de echte mensenbank die niet alleen consequent investeert in haar klantenrelaties, maar ook in kunst en cultuur. “Bij Fintro zijn we ervan doordrongen dat de verbeelding van onze nieuwe generatie kunstenaars nodig zijn om de duurzame wereld van morgen te bouwen. We hebben vertellers met een warm hart nodig die zorgen voor de nieuwe maatschappelijke verbinding,” vertelt Luc Keppens, CEO van Fintro. Een boodschap waar ook Choco warm van wordt.

Jong bloed, op en naast het podium

De totale prijzenpot bedroeg €76.000 en werd verdeeld onder 14 beloftevolle kunstenaars waaronder acteur en theatermaker Maxim Storms, dichters Charlotte Van den Broeck en Jean D’Amérique en fotograaf Pierre Liebaert. Stuk voor stuk jonge toppers waarvoor Choco maar al te graag het podium bereidde. “Voor de presentatie werkten we graag en goed samen met comédienne Serine Ayari, die de zaal met een ongedwongen, jeugdige sfeer vulde,” vertelt Veerle Miller van Choco. “Maar ook in het creatief chocoteam achter het event zijn de millenials volop vertegenwoordigd.”

Total package

Een uitgebreide social media campagne (met motion graphics uit eigen huis) zorgde vooraf voor de nodige aandacht. Daarnaast stond Choco ook in voor de productie, scenario, grafiek, animaties van de uitreikingsceremonie en de livestream. Het resultaat: een pak tevreden gezichten én bijzonder verdiende aandacht voor nieuw jong creatief talent in kranten en journaals.

Credits

Strategie, concept en creatie, productie:
Choco – Veerle Miller, Krist Pauwels, Sanne Swerts, Marjan Mariën, Lien Crabs

  • Geen artikel