Choco steekt sociale verhuurkantoren een gerust hart onder de riem

Crea / News

Zeven sociale verhuurkantoren in Oost-Vlaanderen wilden een provinciale campagne om woningeigenaars te overtuigen via hen te verhuren. Maar sociaal verhuren, daar hangt nog heel wat vooroordelen aan vast. Staat je huis er straks nog wel? En wat als die huurders niet betalen? Is dat niet allemaal veel te veel gedoe?

Om die preconcepties de wereld uit te helpen, lanceerde Choco een 360°-campagne die al de voordelen van sociaal verhuren uit de doeken doet. Het is fiscaal voordelig, je huurinkomsten zijn gegarandeerd en je wordt van begin tot eind begeleid. Maar het allerbelangrijkste: je gunt iemand (of een heleboel iemanden) een dak boven hun hoofd. Deze twee boodschappen, zakelijk en emotioneel, zijn allebei vervat in de lijn: verhuren met een gerust hart. Je kan een goede daad doen én op beide oren slapen.

Deze aanpak bracht Choco ook over in het campagnebeeld. De uitwerking werd voorzien door illustrator Gudrun Makelberge. Een stapel van euromunten in de vorm van een hartje wordt bewoond door een diverse groep van mensen.

“Dit symboliseert het financieel aantrekkelijke voorstel en de empathische oproep,” vertelt art director Marjan Mariën. “De pathos en de logos, zo je wilt.”

De social media campagne werd in twee fasen gepland. In het eerste stadium creëerde Choco awareness rond sociaal verhuren. De website ondersteunt dit ook met getuigenissen van medeverhuurders, een uitgebreide lijst van voordelen, en andere hulpmiddelen. Vervolgens werd in de activatiefase verwezen naar een plaatselijk kantoor of naar een infomoment, zoals de BIS-beurs in Gent.

De campagne werd uitgedragen over alle online kanalen (Facebook, Instagram, display ads en low funnel SEA), maar verscheen ook in traditionele print media: op affiches, flyers in sociale verhuurkantoren en in tijdschriften zoals Trends en Knack.

Credits

Strategie, concept en creatie: Krist Pauwels, Steven Pauwels, Veerle Miller, Sanne Swerts, Marjan Mariën Illustratie: Gudrun Makelberge