Chocolaatjes tegen Parkinson

Communication / Marketing / News

Chocolates for ParkinsonNewTree brengt een gloednieuw assortiment chocolaatjes op de markt ter ondersteuning van het onderzoek naar de ziekte van Parkinson. De Belgische chocolatier sloot zich voor deze actie aan bij de Demoucelle Parkinson Charity. De chocolade, die nu al te koop is, werd verpakt in een feestelijke doos.

De ziekte van Parkinson treft 40.000 personen in België en meer dan 6,3 miljoen wereldwijd. Eén van de belangrijkste effecten van de ziekte van Parkinson is dat het lichaam niet langer dopamine kan aanmaken. Dopamine is een neurotransmitter, een biochemische molecule die door de hersenen wordt geproduceerd en die communicatie binnen het zenuwstelsel mogelijk maakt. Daarom heeft de ziekte een directe invloed op de bewegingen.
Cocoa Secret« Chocolade voor Parkinson, het is geen toeval: pure chocolade bevat natuurlijke ingrediënten die interessant zijn om de mechanismen van de ziekte van Parkinson beter te begrijpen, » vertelt Benoît de Bruyn, CEO van NewTree. Pure chocolade kan namelijk op verschillende manieren worden gekoppeld aan de mechanismen van de ziekte van Parkinson: het is gekoppeld aan de productie van dopamine en bevat van nature polyfenolen die natuurlijke antioxidanten zijn. Chocolade is ook een van de rijkste voedingsmiddelen in magnesium. Tot slot zorgt een hoog cacaogehalte voor theobromine, een stof met effecten die sterk lijken op die van koffiecafeïne.
Om aandacht te vestigen op de kenmerken van de ziekte, heeft NewTree ook andere ingrediënten toegevoegd aan de chocolaatjes, zoals koffie, guarana, lijnzaad, chiazaad en macadamianoten. « Natuurlijk zal chocolade geen effect hebben op de symptomen van de patiënten van Parkinson, noch het ontstaan van de ziekte voorkomen, » vertelt Benoît de Bruyn. « Het enige doel is de effecten benadrukken van cacao, koffie en de andere producten aanwezig in de chocolade, om zo de ziekte beter te kunnen uitleggen en deze beter bekend te maken. »

Divine NutsDe chocolaatjes kunnen worden besteld op de website www.chocolatesforparkinson.com (prijzen vanaf 9,95 euro). Alle winst wordt gedoneerd aan de strijd tegen de ziekte van Parkinson.
Espresso Mystery