Christophe Chantraine zet zich in voor internationale hubs van Ogilvy

News / People

Vijf jaar na haar oprichting heeft Ogilvy Social.Lab Zuid-Afrika zich gevestigd als een wereldwijd centre of excellence voor talent voor het bureau van de WPP Group. Onder leiding van Christophe Chantraine is wat eerst een lokaal kantoor voor Social Lab was getransformeerd in een internationale hub van multidisciplinair talent. Het team bestaat nu uit meer dan 130 experts die gespecialiseerd zijn in creatieve contentproductie, dynamische contentautomatisering, digitale media-inkoop en marketingintelligentie. Deze eenheid heet nu C2 voor Creative Content Hub en werkt samen met toonaangevende Ogilvy-bureaus, waaronder die in New York, Londen, Berlijn en Parijs.

Eind 2023 keerde Christophe Chantraine terug naar België en droeg hij het management van het Zuid-Afrikaanse bureau over aan Quinton Luck, voormalig managing director van Publicis in Kaapstad. Christophe Chantraine kreeg vervolgens de rol van global creative content hub lead, een strategische functie die hem in staat stelt toezicht te houden op de ontwikkeling van Ogilvy's internationale hubs in Zuid-Afrika en de Filippijnen maar ook om nieuwe hubs uit te rollen, zoals de onlangs gelanceerde hub in Argentinië.

Deze wereldwijde functie stelt hem in staat om de expertise van de hubs te ontwikkelen en ervoor te zorgen dat de in Zuid-Afrika succesvol ontwikkelde praktijken wereldwijd worden overgenomen. Samen met Benjamin Snyers en Yves Baudechon werkt hij aan het realiseren van één van de strategische prioriteiten van Ogilvy Worldwide: het leveren van hoogwaardig digitaal talent en kosteneffectieve oplossingen aan haar klanten.

"We hebben het geluk dat we op Christophe kunnen rekenen om onze internationale aanwezigheid te ontwikkelen. Deze nieuwe functie is een erkenning van zijn uitzonderlijke impact in Zuid-Afrika en de wens van de Ogilvy Group om te leren van zijn expertise in het implementeren en ontwikkelen van hybride structuren tussen markten," zegt Yves Baudechon, medeoprichter van Social Lab en global head van Ogilvy content & context.

"Ik verlaat Zuid-Afrika met een voldaan gevoel, ook al hadden we geen idee hoe groot dit initiatief zou worden toen ik in 2018 voor het eerst voet zette in Kaapstad," reageert Christophe Chantraine. "Een van mijn topprioriteiten in mijn nieuwe rol is om dit unieke model van strategische samenwerking tussen landen te laten groeien en ons talent te blijven ondersteunen door middel van technologische innovatie, met name op het gebied van automatisering en kunstmatige intelligentie."