Christophe Verda is head of retail Takeaway.com België

News / People

Takeaway.com breidt in 2024 zijn retailtak in België uit met de komst van Christophe Verda als head of retail. Verda vervoegt het bedrijf na meer dan 15 jaar in de detailhandel en retail media.

Christophe Verda  was voordien purchasing director voor Louis Delhaize Group, waar hij de commerciële voorwaarden van de groep optimaliseerde en bijdroeg aan de ontwikkeling van retail media. Daarvoor werkte hij twaalf jaar in de retail bij MediaMarkt, waar hij zijn expertise in de sector kon ontwikkelen en aanscherpen, zowel operationeel als strategisch.

Als head of retail Belgium bij Takeaway.com zal hij de samenwerking met bestaande partners, zoals Carrefour, verder helpen versterken en zal hij de uitbreiding en diversificatie van retail binnen Takeaway.com leiden.

"Christophe is een autodidact met een diepgaande kennis van retail, die al sinds het begin van zijn carrière in de sector actief is. Zijn ervaring en strategische visie zijn een belangrijke aanwinst in onze ambitie om naar de volgende fase van onze ontwikkeling in België te gaan. Dit is precies wat we nodig hadden om onze bestaande partnerschappen te versterken en te diversifiëren, altijd met hetzelfde doel voor ogen: meer keuze en flexibiliteit bieden aan onze consumenten," zegt Siska De Lombaerde, country director Belux van Takeaway.com. 

"Als ik naar Takeaway.com België kijk, zie ik een innovatieve en solide speler in de thuisbezorgmarkt, voor wie maatschappelijk engagement en duurzaamheid een echte prioriteit zijn," zegt Christophe Verda. "Het is een speler boordevol potentieel, die mijn eigen waarden weerspiegelt. Ik kijk ernaar uit om mijn kennis en ervaring te gebruiken om de groei in België te versnellen en nieuwe kansen te ontwikkelen. Er wordt immers geschat dat tegen 2028 de online markt in België met 49 procent zal zijn gegroeid! De mogelijkheden voor groei en innovatie zijn dus aanzienlijk."