CIM: klaar voor de revolutie?

banner_empowering grp

Agenda / Communication / Media / News

banner_empowering grp

GRP kondigt een mediasessie aan voor 18 oktober. Daar plaatst het de persstudie van het CIM in een internationale context: het noemt de komende verbeteringen een revolutie. Decennialang werd het persbereik in België op dezelfde manier gemeten. Door de jaren heen verbeterde de kwaliteit van de datacollectie en werden de digitale dragers van de titels geïntegreerd in de studie. Maar het algemene gevoel groeide dat de persmetingen in België niet langer tegemoet kwamen aan de vraag naar meer actuele, 'granulaire', 'multiplatforme' bereiksgegevens. Daarom werd in 2015 gestart met een nieuwe tender die hieraan moest tegemoetkomen. Ondertussen staat de studie in de steigers en de eerste gegevens worden verwacht tegen juni 2017. A propos: ook in andere landen werkt men aan vernieuwing. De mediasessie besteedt dan ook aandacht aan hoe ze het in het buitenland aanpakken. Zelf stelt de GRP zich de vraag in welke mate de Belgische benadering uniek is. De sprekers voor de mediasessie zijn Bernard Cools, Bart De ProostWout Dockx en Katherine Page.

Bart De Proost, directeur operaties van De Persgroep Publishing en voorzitter van het strategische CIM-perscomité, en Wout Dockx, Innovation & Marketing Director van News Works, zullen een overzicht ten beste geven van het opzet van en de verwachtingen over de nieuwe CIM persstudie. Katherine Page, Consultant voor de National Readership Survey (NRS) in het Verenigd Koninkrijk, biedt een overzicht van gelijkaardige studies in andere landen. Zij zal ook de vraag beantwoorden in welke mate het nieuwe Belgische concept al dan niet origineel is vanuit een internationaal perspectief. Bernard Cools, Deputy General Manager van Space en voorzitter van de technische commissie persbereik, geeft ons een inkijk in het hybride meetsysteem voor persbereik - op papier, internet, mobiel en apps-  dat geïmplementeerd werd in Zweden. Als afsluiter is er de mogelijkheid tot dialoog tussen de sprekers en de zaal.

Wie aan deze informatieavond en daaropvolgende cocktail wenst deel te nemen kan zich hier inschrijven. Vanaf 17u wordt u koffie aangeboden en de uiteenzettingen beginnen om 17u30 stipt in de Diamant Building - Conference & Business Centre aan de Reyerslaan 80 in 1030 Brussel.