CIM kiest CasterStats

Media / News / Research

THINKNTALK radio studio #CHILLNTALKHet CIM heeft het contract voor de meting van Radio over IP toegekend aan NeuroMedia Software. Het CIM en NeuroMedia zullen in 2018 zo snel mogelijk de volumes publiceren zoals gemeten op basis van streaming server logs (gebaseerd op de audiofiles die zenders versturen). Bedoeling is dat deze meting later wordt aangevuld op basis van client logs (gebaseerd op wat surfers binnen krijgen en beluisteren). Het is de ambitie om zowel live radio, als uitgesteld luisteren en audio on demand te meten.

De studie beperkt zich vooralsnog tot de meting van beluisterde volumes, en (nog) niet het geprofileerd bereik. Ze is dan ook volledig complementair aan de basisstudie van GfK die gebaseerd is op face-to-face interviews en luisterdagboeken.

Stef Peeters, algemeen directeur CIM: « We hebben het geluk om in België te beschikken over een specialist in het meten van digitale audio content over alle platformen. NeuroMedia heeft met Casterstats een product in huis dat internationaal zijn waarde bewezen heeft en dat trouwens door verschillende CIM-leden vandaag al gebruikt wordt. Ik kijk er dan ook naar uit om met NeuroMedia het groeiende aanbod van digitale radio in kaart te brengen. »

Volgens Pierre Mengal, medestichter van NeuroMedia opent deze nieuwe technologie nieuwe perspectieven: « Deze hybride aanpak van radio is het prototype van hoe in de nabije toekomst de meting van de consumptie van content op verschillende platformen voor radio, tv, internet, cinema en zelfs videospellen gecombineerd kan worden. »