Clear Channel en Adjust testen programmatic op Google voor Dupuis Uitgaven

*PARTNER CONTENT*

Le Journal Spirou en het agentschap Adjust lanceren samen met Clear Channel als eerste een programmatische media-aankoop van de DOOH-inventaris via DV360, de Google DSP. Het resultaat is een immersieve campagne van online tot op straat, die de consument tijdens het hele traject raakt, in de echte en virtuele wereld, dankzij programmatische technologie. 

Onlangs kondigde Google de integratie aan van DOOH in zijn DV360-platform. Met deze ontwikkeling genieten adverteerders en bureaus nu over een omnichannel digitale inkoopstrategie binnen één DSP, voor een maximaal bereik en meer aantrekkelijke campagnes.  

Adjust en Clear Channel hebben samengewerkt om voor Journal Spirou als eersten de programmatische commercialisering van DOOH op DV360 te testen. De campagne, opgezet via DV360, wordt via het SSP van Broadsign uitgezonden op een selectie schermen in de buurt van scholen en boekhandels in Brussel en Wallonië, op straat en in stations - een universum dat exclusief door Clear Channel wordt geëxploiteerd. Dankzij deze datagedreven oplossingen kan de boodschap worden gericht aan een bepaalde doelgroep, op specifieke tijdstippen voor dat publiek.  

“Door te kiezen voor het Clear Channel netwerk kunnen we werken aan de bovenkant van de funnel ('awareness' fase). Met behulp van de deals van Clear Channel & Broadsign stelt het DV360 Programmatic-platform ons in staat preciezer te zijn door op een zeer flexibele manier opvallende content te triggeren, waar en wanneer we maar willen. 

Doelgroepen die hun avontuur op digitale platforms verderzetten worden niet vergeten, want zij krijgen extra reclameberichten om de onderkant van de funnel te dekken en ervoor te zorgen dat zij zich op Spirou.com abonneren. Het CRM-programma neemt het vervolgens over om een optimale klantervaring te garanderen,” legt Jean-Christophe Gabriel, CEO Adjust, uit.

Digitale integratie op één enkel platform vereenvoudigt niet alleen het aankoopproces, maar maakt ook een grotere flexibiliteit en een nauwkeurige opvolging van de campagne mogelijk. 

Door DOOH-advertenties te kopen op Display & Video 360 kunnen merken zoals Dupuis Uitgaven op een geconsolideerde en efficiënte manier high-impact outdoor formats combineren met alle andere digitale mediakanalen! Van strategie tot activatie, reporting en optimalisatie, DV360 verenigt alle aspecten van de activatie van DOOH-campagnes,” legt Robin Loef uit, Publisher & Inventory Manager Google.

De programmatische speeltuin breidt zich uit en we zijn verheugd om als belangrijke speler in DOOH binnen dit ecosysteem te innoveren. Daarom hebben we als vanzelfsprekend voor deze eerste campagne samengewerkt met Adjust, een digitaal agentschap gespecialiseerd in performance-based media, om een werkelijke verankering en nauwkeurige targeting te bieden, dankzij de kracht van onze data. 

En dit is nog maar het begin. De uitbouw van onze digitale inventaris op nationaal niveau in combinatie met de zeer optimistische vooruitzichten voor de ontwikkeling van DOOH beloven een mooie toekomst voor programmatic. En we zijn verheugd om deze opportuniteit samen met onze partners mogelijk te maken,” voegt Edouard Mombaerts toe, Digital Account Manager bij Clear Channel.

De campagne loopt tot 5 maart en is het resultaat van een samenwerking tussen Dupuis Uitgaven, Adjust, Broadsign & Clear Channel.

Over Clear Channel

Clear Channel is in België een toonaangevende speler op de markt van out-of-home communicatie met meer dan 200 medewerkers, een omzet van 60 miljoen euro en meer dan 13.200 reclamepanelen en digitale schermen. Het bedrijf werkt nauw samen met adverteerders om impactvolle en aantrekkelijke out-of-home campagnes te realiseren die de mensen aanspreken wanneer ze zich buitenshuis verplaatsen. De standaard netwerkoplossingen en het ruime aanbod van creatieve mogelijkheden op maat omvatten traditionele, digitale en out-of-the-box oplossingen, op straat, op de verkooppunten, in treinstations, en op en in de bussen. Daarnaast stelt Clear Channel zijn klanten diensten en instrumenten ter beschikking om de return-on-investment van campagnes te optimaliseren.

Clear Channel Belgium: www.clearchannel.be