Club Brugge en Mutant lanceren 'de Boer kent zijn veld'

Crea / News

Club Brugge noemt zichzelf de meest succesvolle club van de laatste jaren. Zo vierde de club 3 titels in de laatste 6 jaar, en ook Europees liet de club zich opmerken. Maar echt succes is nooit vergeten vanwaar je komt. Dat is, in tijden waarin voetbalclubs steeds meer professionele ‘bedrijven’ worden, meer dan nooit belangrijk. En dat heeft Club Brugge goed begrepen. Met dat in gedachten creëerde Mutant ‘De Boer en zijn veld’ voor Club Brugge.

‘Boeren’ is al jaren een geuzennaam voor de supporters en spelers van Club Brugge. In een nieuw merkplatform, ontwikkeld door Mutant, omarmt Club Brugge deze Geuzennaam ten volle en lanceren zij ‘De Boer kent zijn veld.’ Een boer die met nuchtere boerenwijsheden inpikt op de constant veranderende actualiteit in het voetbal. Een boer die de basiswaarden van Club Brugge uitdraagt: hard werken en nooit te hoog van de toren blazen.

De Boer wordt gelanceerd met een social film en zal doorheen het jaar opduiken in relevante media en op relevante momenten.

“Niets mis met, maar ook niets nieuw aan spelers, trainers of bestuurders als woordvoerders van een voetbalclub. We waren daarom al een tijdje op zoek naar een nieuwe verteller en vertelstijl. Met ‘De Boer’ omarmen we onze roots en willen we in staat zijn zowel de waan van de (speel)dag als corporate actualiteit te becommentariëren op een snelle, creatieve en geestige manier,” zegt Bob Madou, chief business officer bij de Brugse voetbalclub.

https://www.youtube.com/watch?v=sBT_x4GAelg&feature=youtu.be

Credits

Agency: Mutant
Brand: Club Brugge
Client: Bob Madou, Kirsten Willem, Maarten Dedobbeleer
Creative & Strategic Director: Odin Saillé
Creative: Pieter Claeys
Creative: Roxane Schneider
Client Director: Emilie Kino
Client Manager: ShiQi Ji
Film Production Company: Volstok
Animation Director: Wouter Sel
Design: Camille Chailloux
Lead Animation: Camille Chailloux
Animation: Wouter Sel, Casper Nykopp
Assistant Animation: Sofie Vandenabeele, Eline Mollet
Compositing: Dries Van Broeck
Production: Johanna Keppens & Sarah Verhofstadt
Voice Over: Tom Maeyens
Sound Production: Klankwerk