Comma bouwt mee aan Luxorama

Crea / News

Luxorama Arne Verbeke is al jaren gepassioneerd door hout. In 2007 begon hij met zijn firma Hout & Bouw met de productie van houten, lage energiewoningen. In zijn constructies plaatste hij ook houten ramen en deuren. Zij zijn uitermate belangrijk voor de energieprestaties van een woning. Om zijn knowhow en expertise ook beschikbaar te stellen voor andere type woningen en de renovatiemarkt, besloot hij om naast Hout & Bouw een aparte onderneming op te richten die focust op kwalitatieve ramen en deuren.
Om een concrete invulling te geven aan zijn plan deed hij een beroep op brand strategist Comma. Om hem een sterke positie in de markt te garanderen, startte het bureau de samenwerking met een positioneringsworkshop. Op basis van de verworven inzichten, schreven de strategische marketeers van Comma de merkessentie die als leidraad werd gebruikt voor alle volgende stappen.
LuxoramaOp basis van die positionering werden vooreerst passende namen voorgesteld. Verbeke koos voor de naam Luxorama, aangevuld met de baseline ‘Ramen & Deuren’ om het productaanbod meteen in de kijker te plaatsen. Deze werd ondersteund we met een tagline die duidelijk moet maken in welk marktsegment Luxorama actief is: ‘Pure Klasse. Duurzame kwaliteit.’
LuxoramaBij het design van de huisstijl werd uitgegaan van een strakke, moderne stijm met een warm karakter. Door gebruik te maken van natuurlijke materialen creëerden de designers een look & feel die past bij de marketingdoeleinden en de visie van Luxorama. De basiskleur is groen, een link naar ‘Hout & Bouw’. De huisstijl werd geïmplementeerd in het design van de website, de folder en de sociale media.
Al van in het begin maakte Verbeke duidelijk dat klantenbegeleiding centraal zou staan bij Luxorama. Om zijn klanten optimaal te begeleiden in het onderhoud van hun ramen en deuren, werd er ook een starterkit ontwikkeld.