Connections reist virtueel naar Amerika

Innovation / News

Connections

Als trendsetter in de reissector experimenteert Connections al een tijdje met Virtual Reality. Nadat de touroperator reizigers eerder al virtueel en in 360° kennis lieten maken met New York en Dubai, is nu de West Coast van de Verenigde Staten aan de beurt. De ideale manier om een toekomstige reisbestemming te beleven, te ervaren en helemaal overtuigd te geraken van de troeven. Zo begint je reis al voor je effectief ter plaatse bent.

Ondertussen zijn er 5 Connections Travel Shops uitgerust om een Virtual Reality Experience aan te bieden. « Uiteraard hebben we nog papieren brochures en onze website, maar als voorloper in de sector zetten we meer en meer in virtuele belevingen, » geeft Frank Bosteels, productverantwoordelijke van Connections aan. « In onze derde virtuele film verkent de reiziger de West Coast van de Verenigde staten: cruisen langs de Pacific Highway, een helikoptervlucht boven de Grand Canyon, dwalen door Yosemite park en downtown Los Angeles verkennen, 5 minuten lang ervaar je het als was je ter plaatse. Een unieke beleving en veel meer dan een gimmick leert de eerdere ervaring ons. We merken duidelijk dat virtueel de Big Apple of Dubai ontdekken aanzet tot meer boeken. »

Na het eerdere succesverhaal van de VR-film over New York ging Connections opnieuw een samenwerking aan met de Belgische start-up YONDR, specialist op het gebied van virtual reality. « Travel en Virtual Reality zijn de perfecte match, » geeft Pieter Van Leugenhagen, co-owner van Yondr aan. « Met onze toepassing kunnen we de reiziger laten dromen, beleven en ervaren. Je krijgt als het ware een voorsmaakje van de echte reis en kan zo weloverwogen een beslissing nemen over je volgende reis. »

New York, Dubai en nu dus ook de West Coast van de USA verken je gedurende het hele vakantiesalon, dat vanaf vandaag 2 februari tot en met donderdag 5 februari in Brussels Expo doorgaat, of in één van de 5 uitgeruste Travel Shops van Connections.