Conner Rousseau: "Gewone mensen willen hun deel van de koek"

Communication / News

De sp.a toont een nieuw gezicht. De jonge partijvoorzitter doet stof opwaaien met zijn ongedwongen stijl. Is het meer dan een gimmick? Conner Rousseau gunde PUB Magazine een glimp achter zijn sluier.

Tijdens zijn rechtenstudies belandde het communicatieadvies van Conner Rousseau - zoon van de Sint-Niklase oud-burgemeester Christel Geerts - op het kabinet van Vlaams minister Freya Van den Bossche. Zijn boodschap dat het best wat minder afstandelijk en begrijpbaarder mocht, viel niet in dovemansoren. Zeven jaar later is Conner Rousseau (nu 27) partijvoorzitter, parlementslid en woordvoerder. We ontmoeten elkaar op de partijzetel, waar het ver zoeken is naar ivoren torens. “Ik heb jaren ervaring als monitor voor de Joetz-kampen voor jongeren en ben betrokken bij de organisatie van het muziekfestival Walhalla in Sint-Niklaas,” vertelt Conner Rousseau. “Ik vind het zeer belangrijk dat de mensen van 16 tot 79 mij begrijpen – dat is de maatstaf – en dat hoeft echt niet belerend te zijn.” De jongerencampagne ‘je weet zelf’ die hij destijds opzette, geeft de toon aan. Kijk bijvoorbeeld naar de stijgende huurprijzen in de markt en je ontdekt zelf wel dat er iets fout zit. Sociaal engagement blijkt de drijfveer. Voormalig partijvoorzitter John Crombez ontdekte dit politiek talent tijdens een bezoek aan een Joetz-kamp. Uren hebben ze toen gesproken.

Conner Rousseau (foto's Luc Hilderson)

Open en bloot

Conner Rousseau is een kind van zijn tijd, opgegroeid met de nieuwe media. Het is dan ook geen toeval dat hij snel directeur sociale media werd bij de sp.a, er een aparte dienst voor opzette en medewerkers opleidde. Hij heeft intussen 11.000 volgers op zijn persoonlijk Instagram-account waar hij zich – voor een politicus – behoorlijk blootgeeft. “Op Instagram zie je wel eens beelden verschijnen van de wallen onder mijn ogen of wanneer ik naar F.C. De Kampioenen kijk om te ontspannen,” lacht hij. “Ik wil niet het beeld ophangen van de politicus die nog even een wetsvoorstel doorneemt voor hij zijn bed in duikt. Op Instagram zit er geen censuur of filter op. Ik merk dat mensen, ook andersgezinden, dat wel waarderen.”

Lees het volledige interview in PUB Magazine!