Continentaal-Europese activiteiten Findus Group in nieuwe handen

findus

Marketing / News

findus
Nomad Holding neemt de continentaal-Europese activiteiten over van Findus Group over voor 500 miljoen Britse pond. De investeringsmaatschappij nam in juni ook al Iglo Foods Holdings, gekend van het merk Iglo, over. De nieuwe overname past in dat rijtje. De Britse Findus Group specialiseert zich in diepvries, zeevis en schaaldieren. Na de verkoop behoudt de groep zijn Britse activiteiten terzake.
Ex-Delhaize- en ex-AB Inbev-topmanager Stéfan Descheemaeker, CEO of Nomad, zegt dat zijn bedrijf de continentaal-Europese activiteiten van Findus Group overneemt om zijn portfolio in de voeding verder te ontwikkelen. Die omvat filialen in België, Denemarken, Finland, Frankrijk, Noorwegen, Spanje en Zweden. De zowat 1.500 werknemers draaien er een omzet van ongeveer 600 miljoen pond per jaar.
Findus verwierf in 2013 voor zeven jaar de rechten op Lutosa in de retailsector, maar Lutosa behield wel de twee fabrieken in België en benadrukt nu in een afzonderlijk persbericht dat de overname van Findus door Nomad geen effect heeft op die fabrieken (en op de 800 werknemers van Lutosa) in België.