Coolblue zoekt klanten in Zaventem

Coolblue store (1)

News

Coolblue storeCoolblue, een van de grootste webwinkels in de Benelux, zal begin oktober een winkel openen in Zaventem. De winkel komt er aan de Leuvensesteenweg 8 in Sint-Stevens-Woluwe (Zaventem). Klanten zullen er terechtkunnen voor advies door specialisten, het afhalen van online bestellingen en service na aankoop. Dit wordt de achtste fysieke winkel voor de online retailer – naast 5 locaties in Nederland en 2 in Vlaanderen (Wilrijk en Lochristi).

Coolblue heeft naast Koelkaststore.beLaptopshop.be en BBQcenter.be, nog meer dan 330 andere webshops. De formule: voor bijna elk toestel dat je via het internet kan kopen, heeft de online retailer een aparte webshop waarin het enkel dat type toestellen en accessoires aanbiedt. Daarnaast maken ‘echte’ winkels al van bij de start een vast onderdeel uit van de strategie van Coolblue. “Onze klanten hebben vaak al een idee welk product ze willen hebben, maar hebben nog een paar vragen of willen het gewoon ‘even vasthouden’,” zegt Jeroen Van Camp, woordvoerder van Coolblue België.

In de winkel in Zaventem zullen zo’n 20 Coolblue’ers aan de slag gaan. Opvallend: de eerdere vestigingen toonden aan dat de online retailer méér producten verkoopt in de nabijheid van een 'stenen' winkel. Blijkbaar boezemt (de aanwezigheid van) een fysieke winkel toch nog altijd net iets meer vertrouwen in, of zijn klanten zekerder dat ze, indien nodig, toch altijd iets kunnen vragen in de winkel zelf.