Copperhead pakt uit met non-alcoholische gin

News / Retail

Het Belgische ginmerk Copperhead verovert al jaren de harten van ginliefhebbers in België en ver daarbuiten. Het werd in 2013 opgericht door Yvan Vindevogel, die er met zijn achtergrond als apotheker en kruidenkennis in slaagde een uniek levenselixir uit te brengen. Anno 2021 stelt Mr. Copperhead met trots de alcoholvrije versie voor waar hij altijd van droomde. “Weinigen zijn hiervan op de hoogte, maar ik drink zelf amper alcohol. Ik was dus al langer op zoek naar een alcoholvrij alternatief voor de Copperhead Gin,” vertelt Yvan Vindevogel. “We wilden echter geen flauw afkooksel van een gin op de markt brengen, dat niet veel meer om het lijf heeft dan water met een smaakje. Twee jaar lang hebben we ons verdiept in innovatieve brouwprocessen om de perfecte Non-Alcoholic te kunnen serveren.”

(c) Athos Burez


Hiervoor deed Copperhead een beroep op het vakmanschap van Filliers, één van de oudste craft distillerijen van Europa. Net zoals bij de Copperhead Original start het proces van de Copperhead Non-Alcoholic met het inweken van de verschillende botanicals, wat de typische Copperhead-smaak geeft. Na het fermentatieproces worden hoogkwalitatieve extracten toegevoegd om die smaak verder af te ronden. Deze innovatie moet zorgen voor een complex en verrassend mondgevoel. Aansluitend wordt het geheel volgens een verfijnd proces op koperen pot-kolom installaties gedestilleerd. De finishing touch bestaat uit een blending van het zuiverste bronwater en verfijnde distillaten. Het resultaat: een alcoholvrij levenselixir met kruidige smaak die nauwelijks te onderscheiden valt van een echte gin, garandeert Yvan Vindevogel. The impossible made possible.

(c) Athos Burez

Een zegen voor Mr. Copperhead himself en voor alle Copperhead fans die op zoek zijn naar een lekker en alcoholvrij alternatief, die bovendien ook vegan en laag in calorieën is, en perfect past bij de huidige healthy food trends. “De Copperhead Non-Alcoholic komt tegemoet aan een bewustere levensstijl en laat mensen in alle heerlijkheid genieten van de gedistilleerde Non-Alcoholic & tonic,” aldus Yvan Vindevogel. De producten werd kunstzinnig in beeld gebracht door Athos Burez. “Athos Burez is erin geslaagd sprekende shots te maken die het verhaal en het productieproces van Copperhead Non-Alcoholic in één beeld vatten.”

Serveertip: de Copperhead Non-Alcoholic laat zich het best combineren met de Fever-Tree Elderflower tonic. Werk af met wat verse sinaasappel en gedroogde jeneverbessen als garnering. De alcoholvrije gin is vanaf dit weekend verkrijgbaar via gespecialiseerde drankenhandels of bij de online drankenspecialist.