Copywriters Jill Mathieu en Annelies Desmet schrijven kinderboek voor grote mensen

Communication / News

Jill Mathieu en Annelies Desmet schreven een kinderboek voor grote mensen. Of omgekeerd? Eerste Woordjes is een kartonnen boekje met 26 roos-blauwe bladzijden, 12 Eerste Woorden, goedgemutste tekeningen én een stickervel. In het boek proberen ze volgens de klassieke één-lettergeep-woordjes de wereld wat op te ruimen om hem beter te begrijpen. 

Goodcopy.ink is een copywritingcollectief dat graag schrijft voor klanten, maar ook zelf onderneemt. Dit boek is hun derde. De rode draad tussen de publicaties? Dat ze niets moeten. En bijna alles mogen. Het zijn boeken geschreven uit goesting om te schrijven, met liefde voor alles na de komma, de nuance, de twijfel en het detail. Kleine oplages, fijne vormgeving en inhoud die de wereld een beetje schoner maakt.

Annelies Desmet is filosofe. Ze kijkt, denkt en schrijft op zoek naar een liefdevolle manier om zich tot de wereld te verhouden en haar misschien zelfs schoner te maken. Jill Mathieu is een vrouw van het woord. Daarom startte ze copywriting collectief Goodcopy.ink: een perfect excuus om meer woorden de wereld in te sturen — liefst de juiste. De illustrator is Hanne Van Gils. Zij tekent graag, veel en snel. Tekeningen voor op uw koffietas, om uw Powerpoint te redden of de liefde te bewijzen.

Eerste Woordjes komt uit op 1 december, net goed voor Sinterklaas.