Corona Direct en Accenture Song verzekeren de Belgische baksteen in de maag

Crea / News

Niemand ter wereld is zo bezeten van bouwen en verbouwen als de Belg. Dat verdient een woningverzekering die perfect bij die renovatiedrang past, hoeveel je ook aan je huis aanpast. Precies wat de Woningverzekering van Corona Direct wil doen.

De baksteen in de maag, we kennen ‘m allemaal. Want wij Belgen hebben wonen tot een kunst verheven. Met ons eigen huis als een blank canvas waarop we onze bouw- en verbouwdrang een heel leven lang kunnen botvieren. Paul Wauters, Creative Director Accenture Interactive: “De cijfers over Belgen en hun bouwdrang zijn opmerkelijk. We wonen gemiddeld 30 jaar in hetzelfde huis, dat we tot 4 keer toe verbouwen. En we steken voor maar liefst 50% van de werken zelf de handen uit de mouwen. Die noeste toewijding aan onze thuis, dat verdient een toepasselijke ode.”

De Woningverzekering per kubieke meter, ideaal voor renoveerders

Met de Woningverzekering per kubieke meter heeft Corona Direct een uniek aanbod op de markt. Kopen of bouwen en dan hier en daar verbouwen? Je blijft altijd correct verzekerd, want je premie wordt berekend op het volume van je huis. En je kan ‘m bovendien makkelijk zelf online simuleren, via een ingenieuze tool. Even je adres ingeven en je weet het meteen. Caroline Stevens, Communication & Brand Manager Corona Direct: “Het is verrassend om te zien hoe zot we zijn van onze woning, maar hoe weinig we stilstaan bij onze woningverzekering. Met onze verzekering per kubieke meter is dat nu verantwoord, want zolang het volume van je huis niet verandert, zit je goed.”

Om al die opmerkelijk Belgische karaktertrekken in de kijker te zetten, schreven de creatieven bij Accenture Song een ode aan de baksteen in de maag op de tonen van ons nationale volkslied. Je ziet en hoort de campagne met de herkenbare beats van de Brabançonne vanaf 12 september op tv, radio en online. Benieuwd of de Woningverzekering ook past bij jouw (ver)bouwkriebels? Je kan de (her)berekening doen op www.coronadirect.be/nl/wonen/eigenaars/

Credits

Client: Corona Direct

Client contacts: Karel Byloos, Caroline Stevens

Agency: Accenture Song

Creative Director: Paul Wauters, Klaartje Galle

Creatives: Lina Akbarzadeh, Willem De Geyndt, Danny Vissers, Ann Vanminsel, Eric Maerschalck

Account Team: Sien Vrebos, Carlota Schuermans en Jonas Moors

Strategy: Christ’l De Jonghe, Thomas Jossa
Media agency: Initiative

Film production: Ristretto

Executive Producer: Lies Bronselaer

Line Producer: Audrey Dierckx

Director: Benny Vandendriessche

DOP: Ivo Nelis

Illustration & Animation Production: De Kwekerij

Creative/AD: Barbara Vandekonijnen

Illustration/Motion Design: Robbert Roos, Reyes Alvarez

Sound Production: Sonhouse 

Production & Casting: Sandy Leemans

Audio regie: Thierry Van Durme

Audio techniek: Pierre-Etienne Bonnet