Corona Direct "veut faire un tour" met Kunstmaan Accenture Interactive

Crea / News

Het mag duidelijk zijn, thuiswerk is een deel van ons leven geworden. Werknemers én werkgevers hebben er zich aan aangepast en huizen werden home offices. Prima. Maar de enige die nog niet helemaal is aangepast aan deze nieuwe wereld, is onze auto. Want die staat tegenwoordig een pak meer stil en heeft nog wat heimwee naar vroeger, volgens de nieuwe campagne voor de Kilometerverzekering van Corona Direct.

De campagne vertrekt vanuit de bekende hit ‘Je veux de l’amour’ van Robert Charlebois (die wij kennen in de knappe cover van Raymond van het Groenewoud). Het lied wordt voor de gelegenheid ingezongen door een nostalgische auto, die ook z’n recente verleden bezingt. Je veux faire un tour, schreeuwt de wagen uiteindelijk uit. Tijd voor een Kilometerverzekering, zegt Corona Direct. Want multimobiliteit is geen tijdelijk fenomeen, maar een deel van ons leven én de toekomst. Bij het nieuwe nummer werd ook een video gemaakt, waarin we verschillende auto’s mistroostig voor het huis zien staan terwijl hun baasjes - euh eigenaars - thuis aan het werken zijn, of met de fiets op pad gaan. “We waren onmiddellijk gecharmeerd door de emotionele insteek van de campagne. Tenslotte, de relatie die we al jarenlang hebben met onze wagen, verandert op dit moment radicaal. Hoog tijd om ook die autoverzekering te herbekijken”, zegt Karel Byloos, hoofd Marketing & Communication van Corona Direct.

Paul Wauters, executive creative director van Accenture Interactive: “Emotie creëren met stilstaande auto’s, het was eens iets anders, maar het origineel van dit lied is zo formidabel melancholisch dat we vooral zo dicht mogelijk bij de originele intentie moesten blijven, en de tekst net dat kleine twistje geven voor maximaal effect. Met Renée (Vermeire, producer) hebben we dankzij een demo de rechthebbenden kunnen overtuigen, die aanvankelijk hadden geweigerd. Onze versie was voor hen uiteindelijk toch voldoende trouw aan de artistieke intentie van de auteurs."

Het nummer wordt ingezet in verschillende formaten op radio en in online video, en wordt ondersteund door een tactisch luik in affichage, social media en bannering, waar ook de nieuwe branding van het merk werd in doorgetrokken.

https://www.youtube.com/watch?v=iZ8k49VR6B0&feature=emb_imp_woyt


Credits

Agency: Kunstmaan I Accenture Interactive

Klant: Corona Direct Verzekeringen

Marketing: Karel Byloos, Els Blaton

Creative Directors: Paul Wauters, Klaartje Galle

Creatie: Johan Van Oeckel, Olaf Meuleman, Paul Wauters  

Account: Virginie Hayet, Julia De Reuwe, Jonas Moors

Strategie: Christ’l De Jonghe

DTP: Dries Oostens

Head of production: Renée Vermeire

Film Production company: Who Killed Joe

Executive producer: David Vermander

Line producer: Niki Michiels

DOP: Hyun De Grande

Illustraties: De Kwekerij

Creative/art direction: Barbara Vandekonijnen

Illustratie/motion design: Robbert Roos

Illustratie: Stefani Servaege

Motion design: Freya Pede

Sound production company: Het Geluidshuis

Productie & casting: Christel Gysemberg

Muziekproductie & regie: Koen Brandt

Sound: Patrick Voets & Olivier Marga