Creatieven gaven het beste van zichzelf tijdens tweede editie Make  a Mark Ghent

Communication / News

Op 6 mei vond in De Krook de tweede editie plaats van Make a Mark Ghent. Make a Mark is een make-a-thon voor en door Gent, georganiseerd door Peter Van de Sijpe van creatieve studio Heren Loebas in samenwerking met Bibliotheek De Krook en met de steun van Stad Gent. Het is een 12uur durende design- en ontwikkelingsmarathon, waarbij professionals uit de communicatiesector hun tijd en talent schenken aan Gentse social-profit organisaties.

Ervaring leert ons dat social profits vaak met dezelfde problemen kampen, namelijk dat er op vlak van communicatie een aantal zaken niet direct binnen handbereik liggen. Denk maar aan het ontwerpen van een nieuwe huisstijl en brochures, het maken van presentaties, op poot zetten van creatieve campagnes, etc… Daarvoor werd Make a Mark in het leven geroepen. 32 creatieve makers werden zorgvuldig onderverdeeld in 11 teams om op die manier zoveel mogelijk tegemoet te komen aan de specifieke noden van de social profits. Door de teams niet alleen samen te stellen op vlak van skills, maar ook op vlak van interesse van de makers, kan het maximale gehaald worden uit de samenwerkingen en uit het uiteindelijke resultaat. “Make a Mark geeft makers de kans om hun creativiteit te gebruiken om iets terug te doen voor de maatschappij en het verschil te maken voor impactvolle organisaties in Gent. Dit ligt perfect in het verlengde van de filosofie die wij ook hanteren in onze creatieve studio. Daarnaast is dit een zeer mooi gebaar dat telkens met zeer veel dankbaarheid onthaald wordt," zegt Peter Van de Sijpe.

Impact

Er werd een volledige dag gewerkt voor 11 social profits: Thuis in de wijk, vzw Kubats, Turks Cultureel Centrum, Alles Chantez, Kookploeg Solidair, vzw Vrede, vzw aPart, vzw Touché, Tejo Gent, Netwerk Duurzame Mobiliteit en Helping Hands Belgium. Één voor één werden zij bijgestaan in hun specifieke vraag, gaande van het ontwikkelen van een nieuwe website, een fundraisingcampagne, tot een campagnevideo of nieuwe huisstijl. The sky was the limit, zolang het maar realiseerbaar was op één dag. Momenteel wordt nog de laatste hand gelegd aan sommige van de projecten, zodat die binnenkort ook aan de buitenwereld kunnen getoond worden. De projecten werden aan het einde van de dag gepresenteerd aan zowel de makers als de social profits en werden met zeer veel enthousiasme, positiviteit en dankbaarheid onthaald.

De Krook als ondersteunende partner

Bibliotheek De Krook ondersteunde voor het tweede jaar op rij deze make-a-thon tijdens de voorbereidingen en stelde daarbovenop haar ruimtes ter beschikking. Deze keuze accentueert de ambities van De Krook om niet enkel in te zetten op lezen, maar ook te focussen op creativiteit, innovatie en leren. Daarnaast kon er dit jaar gerekend worden op financiële steun van Stad Gent om Make a Mark Ghent mee mogelijk te maken.

Een datum voor de derde editie van Make a Mark Ghent zal binnenkort aangekondigd worden.