Creative Belgium Awards Jury 2021: Jeroen Bostoen spreekt

Awards / News

De jury van de Creative Belgium Awards is hard aan het werk. Naar goede gewoonte haalt PUB de voorzitters voor de microfoon om hen uit te horen over de gang van zaken - zonder ook maar iets van de resultaten te verklappen, natuurlijk. Vandaag aan de beurt: Jeroen Bostoen, creative director bij TBWA en zelf winnaar van tal van creatieve prijzen. Hij maakte al vaker deel uit van een jury, voorzitter is hij voor het eerst, van de jury Direct, Film, Outdoor, Press, Radio & Audio. Geeft dat kriebels? "Kriebels niet, maar toch een beetje stress," zegt hij. "Stress op het vlak van goesting en van enthousiasme! Ik heb al één jurydag achter de rug en het is een heel fijne jury. Ik koos bewust voor seniors én jonkies, want er is een probleem met de instroom. Waar zit dat jong geweld?" 

Wat voor een voorzitter blijkt Jeroen Bostoen te zijn? "Ik hou van debat, ik ben nogal constructief van aard. Dat passen we bij TBWA ook toe, hé: 'It's our idea''; Daar word je samen beter van. 'We're in this together'. Dat gevoel wil ik ook hier bereiken."

De vraag der vragen, na zo'n vervelend coronajaar: wat vindt Jeroen Bostoen van het niveau van het ingezonden werk? "Het was duidelijk een moeilijk jaar. Ik denk dat veel werk door corona iets minder scherp is. Pas op, we bekeken op dag 1 slechts twee categorieën, misschien praat ik na dag 2 helemaal anders. Maar tot nu heb ik de indruk dat we veel 'voorzichtig' werk kregen voorgeschoteld. Misschien was er door al dat telewerken minder kruisbestuiving? Jammer, want ik vind het belangrijk dat creativiteit dingen in beweging zet, voor grote én voor kleine merken."