Cuckoo Awards 2015: And the winners are...

cuckoo

Communication / News

cuckoo

De Cuckoo Awards van de Belgian Direct Marketing Association (BDMA) bekronen al tien jaar België’s beste data-driven marketingcampagnes. Naast de Diamond Award werden drie gouden, vijf zilveren en acht bronzen Awards uitgereikt.

Met de ‘Don’t Google it’-campagne voor CEBAM wint DDB de Diamond Cuckoo Award voor de beste overall campagne, die zowel op Effectiveness als Creativity uitblinkt. Daarmee halen ze ook meteen een ticket voor de Echo Awards binnen.

Met dezelfde campagne haalt DDB ook nog goud in de categorie B2C Creativity én zilver in de categorie B2C Effectiveness Best Targeted. En is daarmee het bureau met het grootst aantal Cuckoo Awards dit jaar. Met de ‘Streetview Unpaid Bills’-campagne voor JC Decaux halen ze goud in de categorie B2B Creativity én zilver in de categorie B2B Effectiveness Best Targeted. In die laatste categorie halen ze ook nog brons voor de Mercedes C-class-campagne. In de categorie B2C Effectiveness Best Integrated kreeg BBDO brons voor de AltherEthias-campagne. Met de Stalker-campagne voor Vier haalden ze nog eens brons in de categorie B2C Creativity.

Famous haalde met ‘Het Factureerbare Gesprek’ voor Delta Lloyd Life goud in de categorie B2B Effectiveness Best Integrated en brons in de categorie B2B Creativity. Het bureau kreeg ook nog zilver in de categorie B2C Effectiveness Best Targeted met de Tomorrowland-campagne voor Thomas Cook.

De campagne met Kevin Debruyne (LDV voor Special Olympics) kreeg zilver in de categorieën B2C Effectiveness Best Use of Media en B2C Creativity.

Voorts ging Mortierbrigade naar huis met brons voor Kia (‘The car, not the show’-campagne) in de categorie B2C Effectiveness Best Integrated. Ogilvy kreeg brons voor hun campagne voor de verkiezingen van het Europees Parlement in de categorie B2C Effectiveness Best Use of Media.

In de categorie B2B Creativity wonnen TBWA met de campagne ‘The DM you didn’t know about’ voor Bpost en The Fat Lady met hun autopromocampagne beiden brons.