d-artagnan lanceert 70 uitdagingen voor 70 jobs

Crea / News

Het Brugse communicatiebureau D-artagnan stuurt met ‘Do it for Doritos’ een originele rekruteringscampagne de wereld in voor PepsiCo Veurne. De chipsfabrikant breidt zijn fabriek uit en zoekt daarvoor 70 extra medewerkers.

Straffe sollicitanten

“Doritos, For the bold” luidt de baseline van Doritos. Met die zin in het achterhoofd gingen ze bij D-artagnan aan de slag om een unieke employer branding op poten te zetten. Een merk zo pittig als Doritos heeft medewerkers met durf nodig. Hoe kunnen sollicitanten dan bewijzen dat ze lef hebben? Door hun grenzen te verleggen uiteraard. PepsiCo lanceert een website met daarop 70 uitdagingen voor 70 jobs. Geïnteresseerden kunnen hun actie filmen en vervolgens uploaden. Zo maken ze kans op een jaar lang gratis Doritos of een sollicitatiegesprek.

Nieuwe manier van aanwerven

Door de stijgende vraag naar Dortios breidt de fabriek in Veurne uit, maar medewerkers vinden is geen evidentie. “Het is sowieso moeilijk om te rekruteren in de regio Veurne, aangezien de werkloosheidsgraad er bijzonder laag is. Daarnaast zijn er onder de openstaande vacatures een heleboel knelpuntberoepen,” legt Anouk Devriendt, talent acquisition manager bij PepsiCo, uit. De voedingsmiddelenproducent moet dus creatief uit de hoek komen om die mensen aan te spreken. De uitdagingen en vacatures bekijken kan op de campagnewebsite