Daar is Tik Tak weer!

Media / News

Tik Tak © VRT

Tik Tak © VRT

Juicht, volkeren der Aarde. Of alvast het Vlaamsche volk. Tik Tak komt terug! Vanaf dit najaar brengt Ketnet Junior een nieuwe reeks van Tik Tak. Dat nieuws werd op vrijdagochtend 18 januari gebracht bij Debecker op Radio 1. Inge Bollens was er te gast. Zij is de kleindochter van de bedenker van Tik Tak Mil Lenssens en was zelf een van de bekende ‘Tik Tak-kindjes’. De reeks kwam in 1981 voor het eerst op tv en maakt sinds toen deel uit van het collectief geheugen. Ketnet Junior werkt momenteel aan een nieuwe reeks om opnieuw meerdere generaties peuters en kleuters te boeien met vertrouwde elementen zoals de schaapjes en het schaduwmannetje.

"Tik Tak was geniaal in al zijn eenvoud, en blijft als concept ook tientallen jaren later nog overeind. Het was trouwens een internationaal succes, want Tik Tak werd onder andere uitgezonden in Australië, Nederland, Zuid-Afrika en de Verenigde Staten. Het is met immens veel respect voor dat origineel dat we nu werken aan nieuwe afleveringen van Tik Tak. De afwerking en beeldkwaliteit zal voldoen aan de kwaliteitsnormen van nu, maar in materialen, rubrieken en texturen willen we absoluut trouw blijven aan de oorspronkelijke versie. Op die manier zullen ook nieuwe generaties peuters en kleuters dankzij Ketnet Junior kunnen genieten van dit unieke, tijdloze programma," zegt Maarten Janssen, Netmanager Ketnet.

Inge Bollen als kind © VRT

Inge Bollen als kind © VRT

En Inge Bollens is alvast blij met de nieuwe afleveringen: “Tik Tak was het geesteskind van mijn grootvader Mil Lenssens. Bijna 40 jaar geleden kreeg hij het idee toen hij zag hoe gefascineerd jonge kinderen keken naar de loterij trekking. Ik ben blij dat ze Tik Tak in een nieuw jasje gaan steken en dit najaar weer te zien zal zijn op televisie. Het concept van toen, maar met en voor de kinderen van nu.”

Inge Bollen in 2019 © VRT

Inge Bollen in 2019 © VRT