Daft, Portland en Proximus bouwen feestje tijdens Record Store Day

Crea / News

(c)Zeb_Coune

(c)Zeb_Coune

Zaterdag 13 april was het wereldwijd Record Store Day (de hoogdag van de vinylplaat en de platenwinkel) en dat vierden we ook in België. Die namiddag zorgde Portland voor een wereldpremière: de band maakte in real time een vinylplaat. Portland behaalde in 2016 de finale van Humo’s Rock Rally. In 2018 werden ze winnaar van De Nieuwe Lichting van Studio Brussel. Radiohits ‘Pouring rain’ en ‘Lucky Clover’ etaleren de sterktes van de groep: de fabelachtige samenzang van Jente Pironet en Sarah Pepels waarrond zowel een akoestische gitaar als een batterij elektronica worden geslingerd.
Instavinyl_Caravan_small_20190403125617
Met hun indiepop staan ze binnenkort in een uitverkochte Botanique en in de zomer vind je hen op de podia van Rock Werchter en Pukkelpop. Maar eerst maakten ze tijd voor een zeer exclusieve show. Portland trad op zaterdag 13 april om 15u namelijk op voor de gebouwen van hun platenfirma [PIAS], in samenwerking met Daft en Proximus, en dankzij de mobiele Insta-Vinyl installatie van Daft Studios in een verbouwde vintage caravan werd één song meteen ter plaatse op vinyl gezet. Ook tijdens een aflevering van Van Gils & Gasten werd een live door Portland gebrachte song in real time op vinyl gezetDaft is een ‘content production agency’ en bouwt bruggen tussen brands en de entertainmentsector waarbij men altijd authenticiteit met technologie en innovatie probeert te combineren. Klanten van Daft zijn, naast Proximus, onder meer Audi, Peugeot , Roche, Stad Gent (ism Bazart) etc.
O ja: Proximus beloonde 50 trouwe Portlandfans met zo’n exclusieve plaat, gesigneerd door de band. 10 winnaars die zaterdag het concert bijwoonden kregen de vinyl al ter plekke, de overige 40 winnaars konden hun plaat nadien afhalen in de platenwinkel die ze tijdens hun deelname geselecteerd hadden.