Daltix deelt soep uit

Marketing / News

 

IMG_2399Op vrijdag 28 april kregen klanten van het OCMW Gent 's middags gratis een tas uiensoep, aangeboden door het jonge IT-bedrijf Daltix in samenwerking met Delhaize en OCMW Gent. Aan de basis van dit initiatief lag de pr-stunt waarbij Daltix vorige week warenhuisketen Delhaize attent maakte op een foute promotie voor uien die hen duizenden euro had kunnen kosten. De applicatie van Daltix spoorde op dat er gratis uien te verkrijgen waren bij aankoop van… 0 uien. Vrijdag ruilen de jonge ondernemers dus even toetsenbord en muis om voor snijplank en kookpotten.IMG_2390

Start-up Daltix uit Gent ontwikkelde een applicatie om online prijzen, promoties en assortimenten op webshops op te volgen. Met deze data geven ze retailers meer en snellere informatie over hun strategische prijszetting en die van hun concurrenten. Ook kunnen eventuele fouten of inconsistenties snel gedetecteerd en aangepakt worden. Met hun tool ontdekte Daltix op donderdag 20 april een promotie op de website van Delhaize, waar bij gele uien de promo “0+1 gratis” vermeld stond. Daltix liet de winkelketen meteen weten dat dit betekent dat mensen niets hoeven aan te kopen terwijl ze toch een kilogram gratis uien krijgen. De oprichters van Daltix lieten de kans niet liggen en haalden bij wijze van guerilla stunt 214 kg gratis uien op in verschillende Delhaizes..Distributie_Startit (1)

Met de actie wilde Daltix in de verf zetten dat een simpele fout op de webshop van een retailer enorme kosten kan veroorzaken. Dankzij de snelle reactie van Daltix kon Delhaize de schade beperken en hun foutieve promotie snel aanpassen. De stunt leidt tot een winwin voor zowel Delhaize als Daltix: binnenkort bespreken ze een mogelijke samenwerking.Distributie_Startit (7)

 

Mooi meegenomen is dat vrijdag honderden liefhebbers van “goed kopen, goed leven” van een gezond, vers gerecht zullen kunnen genieten. Om de uien zeker niet te laten verkommeren, besloten de jonge ondernemers immers een deel van de opgehaalde uien te doneren aan foodsavers, maar met het overgrote deel maken ze eigenhandig soep - goed voor zo’n 200l. Delhaize, die wel houdt van een goede stunt, voorziet de overige ingrediënten voor de soep, en OCMW Gent stelt een grootkeuken ter beschikking. Samen met DJAR, een startup voor gezonde fastfood, verdeelde Daltix de soep aan klanten van het OCMW en start-ups in het Gentse.
Distributie_OCMW (15)