Damiaan doet een beroep op Shazam (en op u)

Damien Damiaan (1)

Crea / News

Damiaan actiondamien-plateforme-situ

De Damiaanactie trekt zich weer op gang en het is The Manifest dat de campagne voor dit jaar ontwikkelde. Met een opmerkelijk filmpje waarbij de kijker Shazam kan gebruiken. Om de muziek te beluisteren, maar ook om te doneren. Een primeur is dat, het gebruik van Shazam voor het goede doel!

Met Shazam For TV hebben de kijkers de mogelijkheid om de Shazam-app voor televisie op dezelfde manier te gebruiken als om muziek te herkennen, en aldus te interageren met de tv-reclame, wat het engagement van de kijker aanzienlijk verhoogt. Wie de spot Shazamt komt respectievelijk op de pagina’s Maaklawaai.be en Faisonsdubruit.be terecht, waar de bezoeker een gift kan doen en een gratis single kan downloaden. De spot van de Damiaanactie loopt tussen 22 januari en 1 februari. In het Nederlandstalige landsgedeelte is hij te zien op VRT, VTM en Vitaya, in het Franstalige deel is dat op RTBF, RTL-TVI, BE TV, BX1 en lokale Waalse zenders. Behalve een tv-spot omvat de campagne ook een socialemedialuik, een radiospot en advertenties in de dagbladen.

De Damiaanspot is verder ook een samenwerking met Proximus Skynet Advertising, dat de exclusieve reclameregie van Shazam voor België is. De muziek in kwestie is speciaal gecomponeerd door Alex Germys en wordt aangeboden door Sony Music. En ook het team van The Manifest en daarnaast ook Pierre Pironet (film), Vicky Prod, Studio 43 en Skynet deden hun duit in het zakje. En u?

DAMIAAN