Daphné Leclef start bij VO Communication

News

Daphne LeclefOm zijn projecten in goede banen te leiden, heeft VO Communication Daphné Leclef aangesteld aan het hoofd van de institutionele afdeling van VO Communication. Leclef is intussen al aan de slag bij het Brusselse communicatiebureau, waar ze onder andere verantwoordelijk is voor het evenementenprogramma Brussels Smart City voor het Informaticacentrum van het Brussels Gewest (ICBG), de communicatiecampagne voor het Pacte pour un Enseignement d’Excellence en de campagne voor Le Plan Air Climat Energie (PACE) van het Waals Gewest.

Leclef heeft meer dan 20 jaar in de institutionele sector en rond overheidsbeleid gewerkt. Ze heeft een leidende functie gehad bij onder andere de vzw Concertation des Centres culturels bruxellois, de onthaaldienst voor asielzoekers van CIRE, de afdeling Jeugd en Cultuur van een gemeentelijke administratie en de cel Informatie en Prospectie op het kabinet van een minister. Ze is ook adjunct-adviseur geweest van het Commissariaat-generaal voor de Vluchtelingen en de Staatlozen (CGVS). Behalve een uitstekende kennis van de Belgische instellingen, heeft ze ook ervaring met overheidsopdrachten. Dankzij haar professionele bagage bekijkt ze projecten bovendien vanuit een totaalaanpak en met een meer specifieke expertise in bepaalde domeinen zoals cultuur, educatie, gezondheid, mensenrechten en mobiliteit.

Met haar erg uitgebreide opleiding (politieke wetenschappen, rechten, institutioneel management en coaching), haar kennis van de politiek en haar analytische en managementcapaciteiten hoopt VO zijn status als consultancykantoor voor institutionele communicatie met inhoudelijke expertise alleen maar te verstevigen.