Darwin BBDO en Baloise verzekeren de onbezorgdheid

Crea / News

Verstandig investeren in de toekomst is in financieel onzekere tijden belangrijker dan ooit tevoren. Want wie nu al denkt aan later, hoeft later minder te denken. Vanuit die gedachte gingen Darwin BBDO en Baloise aan de slag in hun nieuwe campagne rond pensioensparen.

In samenwerking met productiehuis Amok en regisseur Sam Ostyn wordt een tijdloze onbezorgdheid prachtig in beeld gebracht, geleid door enkele 65-plussers die onbekommerd door het leven treden. Of eerder springen en draaien. Zij het als bommetje middenin een wateraerobicsgroep, of via een winkelkar op een kletsnatte parking van de supermarkt. Door het gebruik van slowmotion ligt de focus volledig op de emotie, en staat de tijd heel even stil. Want leven in het moment, kent geen leeftijd.

"Leven zonder zorgen is vandaag geen evidentie. Het is niet altijd leuk of makkelijk om verder te denken dan morgen, maar het is wel noodzakelijk. Wie zijn toekomst vandaag goed voorbereidt, plukt er later de vruchten van," zegt Elise Danckers, campaign marketeer bij Baloise. "Bij Baloise willen we dat onze klanten hun leven zorgeloos en voluit kunnen leven. Als verzekeraar vinden we het ontzettend belangrijk dat je ook na je pensioen kan blijven doen wat je inspireert. darwin slaagde erin dit idee prachtig in zijn eenvoud weer te geven."

De digitale campagne ging live op 16 januari.

Credits

Client: Baloise – Elise Danckers, Ester Vanderhasselt, Julie Piessen 

Agency: darwin

Account Team: Taraneh Ataï Kachoui, Louise Steelandt 

Strategy: Jef Raeman

Digital strategy: Jan Seurinck

Creative Director: Koenraad Lefever

Creation: Maxime Van Parys, Jannik Vinck, Chris Goossens, Robbie Cap, Jean-Marc Wauchsmann 

Studio: François Radermecker, Sarah Van Wylick

TV Producer: Loes Fierens 

Video production: Amok

Director: Sam Ostyn

Producer: Filip Vangeffelen

Photography: Lichtwaas – James Wood