DDB Brussels en Volkwagen eren wonderwereld Stéphane Halleux

Crea / News

Off_Track_Stephane_54DDB Brussels lanceert de tweede aflevering van de Volkswagen docu-reeks Off track. Stéphane Halleux won als beeldend kunstenaar een Oscar met een kortfilm, gebaseerd op zijn figuurtje ‘Mr Hublot’. Zijn universum bestaat uit de meest absurde wezentjes die hij fabriceert uit schroot of antiek. In deze Off track neemt Stéphane ons mee naar de historische Baden en Thermen in Luik en een brocante in Brussel op zoek naar inspiratie en stukken voor zijn oeuvre.
Volkswagen lanceerde eerder al Off track, een zesdelige content-reeks over de meest unieke en verborgen plekken in ons land. Het deed daarvoor een beroep op zes unieke Belgen met elk hun eigen off track verhaal. Stéphane Halleux trekt als beeldend kunstenaar door België op zoek naar oude materialen om zijn droomwereld vorm te geven. Hij werkt uitsluitend met dingen die hij vindt op brocantes, onderdelen-markten of ijzerhandels. Stéphane creëerde een droomwereld waarin absurditeit en humor harmonieus de plak slaan. Zijn werk is het resultaat van een minutieuze assemblage en urenlang prutswerk.
Off_Track_Stephane_2
Off track trekt deze keer langsheen de prachtige landwegen van Hamois in de provincie Namen. In deze idyllische omgeving - verscholen tussen de bossen en de typische grijze huisjes - ligt het atelier van Stéphane. Het is de plek waar alle magie tot leven komt, waar hij afgedankte stukken een nieuw leven schenkt. Je vindt er de gekste industriële actiefiguurtjes en leukste robots. Je waant je als een kind in een speelgoedwinkel. Het atelier is helaas gesloten voor het grote publiek, maar het werk van Stéphane is te ontdekken in galerijen in Brugge, Knokke, Parijs en Luxemburg. Of op verschillende tentoonstellingen of expo's. Meer informatie op www.stephanehalleux.com. Volkwagen DDB HalleuxMet zijn Belgische nuchterheid en aanstekelijk karakter neemt Stéphane ons daarna mee naar Luik voor een rondreis door het verleden. Als je zijn figuren en voertuigen bekijkt, glijd je zachtjes binnen in een wereld waar verleden en toekomst met elkaar samensmelten. Net zoals bij de voormalige Baden en Thermen van La Sauvenière in het hart van Luik. Stéphane heeft er in het verleden al tentoongesteld. “Le Cité Miroir is een unieke plaats voor kunst ten dienste van het volk”, zegt Stéphane. “De unieke geest van de voormalige Baden en Thermen is bewaard gebleven bij de renovatie, waardoor dit iconische gebouw van Luik z’n grandeur heeft behouden. Net als ik (lacht).” Bekijk de volledige aflevering hieronder.

Credits
Client : Volkswagen Belgium
Contact : Simon De Pauw
CD: Dieter De Ridder, Naïm Baddich
Creation: Kenn Van Lijsebeth
Account Team: Florence Vercammen, Pascaline Van de Perre
Community Manager: Laura Bertone
Copy NL: Kenn Van Lijsebeth
TV producer: Brigitte Verduyckt, Erik Van Overloop
Production Company: Landvogel
Director: Kurt De Leijer
DOP: Piet Deyaert
Photographer: Laura Bertone
Executive Producer: Thomas Cassiers
Producers: Yannick Verdonck, Maud Van Parys
Editor: Glenn Renard, Ward Geerts