DDB BRUSSELS & KOM OP TEGEN KANKER ZETTEN DE BLOEMETJES BUITEN

Crea / News

Plantjesweekend, dat gaat traditiegetrouw het derde weekend van september door. Drie dagen lang zetten de vrijwilligers van Kom op tegen Kanker zich in om geld in te zamelen voor iedereen met kanker. Het is een weekend waar reikhalzend naar wordt uitgekeken, nog meer dan naar het gewone weekend. En dat was dan ook de campagne-insteek waarmee DDB Brussels op de proppen kwam.

Om Plantjesweekend dit jaar in de kijker te zetten gaf DDB Brussels een draai aan het typische aftellen naar dat verlossende weekend. Wat we allemaal doen tijdens het ‘gewone weekend’, doen we namelijk ook tijdens Plantjesweekend. Zo worden in de campagnefilm de bloemetjes buitengezet, zij het dan letterlijk. En zo laat iemand zich helemaal gaan, niet op de dansvloer, maar tijdens het kopen van azalea’s. Want eentje is tenslotte geentje. Ook in print ging DDB Brussels aan de slag met de dubbele betekenis van typische weekendgezegdes.

Voor de campagne werd er samengewerkt met echte vrijwilligers. Dus wie weet, loop je de personages uit de campagne wel tegen het lijf. Doe mee en zet het weekend van 15, 16 en 17 september goed in met een prachtige azalea. Meer info vind je op www.plantjesweekend.be.

Credits

Client: Kom op tegen Kanker
Client contacts: Annemie Lemahieu, Marina Van den Nouweland , Els Broothaers
Agency: DDB Brussels
Creative Director: Kwint De Meyer
Creatives: Thomas De Boeck, Jannis Min Jou
Managing Director: Maarten Vanthemsche
Account: Ines Dhont, Lore Desmet, Renaat Delporte
Strategy: Fiona Boyle, Margot Dedrijvere
Director & Photographer: Jef Boes
Production: Make –Shana Duprez, Polly Seynaeve, Pia Decabooter