DDB en Inno verlichten Kerstmis

Crea / News

De traditionele periode van de eindejaarscampagnes is weer aangebroken. Overal wordt de kerstboom gezet, lichtjes opgehangen en cadeautjes gekocht. Maar helaas zijn er ook gezinnen voor wie het financieel moeilijk is om zich een echte kerst te veroorloven. Daarom heeft Inno besloten om dit eindejaar een solidariteitsactie te organiseren met donatiebonnen. Je kan ze vinden in de kerstbomen in alle Inno-winkels. Klanten kunnen uit een boom een donatiebon plukken, met bedragen variërend van 5 tot 20 euro, en zo iemand steunen die het moeilijk heeft. Eens aan de kassa kan je de donatiebon als een gewoon artikel afrekenen.

Het ingezamelde geld wordt geschonken aan de verenigingen Arc-En-Ciel en Kinderarmoedefonds, partners van de actie. Met het geld laten ze kinderen in nood niet alleen een echte kerst beleven, maar zorgen ze ook voor ondersteuning het hele jaar door. Bovenop deze inzameling is er ook een gulle donatie van Inno. Om deze actie aan te kondigen draaide DDB samen met Jef Boes een film die toont hoe een eenvoudige donatie in de winkel een echte impact heeft op de de kerst van kinderen in nood. In de campagne volgen we het verhaal van een magisch licht dat ons meevoert van de Inno-donatieboom tot bij een kindje thuis. De film is te zien in verschillende online formaten, maar ook in Stories en in-store video's.

Als je deze kerst iemand wil helpen, kom dan naar Inno, zoek onze bomen en schenk een beetje geluk aan alle kinderen. Of nog beter: je kan ook een directe donatie doen opinno.be.

Credits

Opdrachtgever: INNO, Elly Zwinnen, Nathalie Hublet

Creatief directeur: Kwint De Meyer

Creatie: Antoine de Bellefroid & Célestin Metens

Ontwerp: Gaël Fouquet

Illustratie: Gaël Fouquet

Strategie: Dieter Riemaeker & Fiona Boyle

Accountteam: Alice Platteau, Lore Desmet, Marine Gasztonyi

Mac Kunstenaar: Bert Geurs

Productiemaatschappij: Make

Producenten: Cindy De Mooter & Elien De Brouwer

Directeur: Jef Boes

DOP: David Doom 

Postproductiebedrijf: Make

Post-producer: Sofie Gebruers

Offline & Online: Robin De Praetere

Beoordeling: François Dubois

Geluid: Jan Pollet