DDB en Kom op tegen Kanker overspoelen Vlaanderen met gele golf van solidariteit

Crea / News

Op donderdag 20 oktober 2022 organiseert Kom op tegen Kanker voor de 23ste keer de Dag tegen Kanker. Op deze dag willen ze kankerpatiënten en hun naasten, nog meer dan anders, tonen dat ze er niet alleen voor staan. Om deze boodschap te verspreiden zetten ze samen met DDB Brussels een gele golf van solidariteit in gang. Want kanker draag je niet alleen.  

Elk jaar krijgen meer dan 40.000 Vlamingen het harde verdict ‘kanker’. Een diagnose die een zware impact heeft op het leven van patiënten en hun omgeving. Onder de slagzin ‘Kanker draag je niet alleen’ roepen DDB en Kom op tegen Kanker iedereen op om solidariteit te tonen met mensen die getroffen worden door deze ziekte.  

Voor de nieuwe key visual werkte DDB samen met illustrator Davien Dierickx. Ze staken het iconische gele lintje van Kom op tegen Kanker in een nieuw, geïllustreerd jasje. Op die manier bekrachtigen ze het lintje als symbool van verbondenheid en solidariteit. “Met de illustraties belichten we wat mensen kunnen doen om elkaar te steunen: van een koffiemomentje tot een tekening maken, een goeie knuffel of samen gaan wandelen. Maar evengoed tonen we de rol van Kom op tegen Kanker in dit proces: de Kankerlijn, de jeugdkampen, fietsen en het magazine Leven. Eén lintje gevuld met zoveel verschillende manieren waarop we kankerpatiënten een hart onder de riem kunnen steken. Want kanker draag je niet alleen,” zegt Kwint De Meyer, creatief directeur bij DDB.

Het geïllustreerde lintje verwerkten ze ook in hun activaties en sociale media content. “Er zijn heel wat manieren om op de Dag tegen Kanker je steun te betuigen. Je kan het gele lintje of een geel kledingstuk dragen, het stickerlintje kleven of de poster downloaden en aan je raam hangen. Ook online kan je steunen, door onze Dag tegen Kanker-post op je profiel of story te delen. Zo laten we samen kankerpatiënten en hun omgeving weten dat ze er niet alleen voor staan. Want kanker draag je niet alleen,” besluit Marina Van den Nouweland van Kom op tegen Kanker.

Credits

Klantcontact: Anja T’Jampens, Marina Van den Nouweland 

Creative Director: Kwint De Meyer

Creation: Jan Schraeyen, James Gambrill, Astrid Van Breusegem, Antoine de Bellefroid, Ellen Pottoms, Nicolas de Beauffort, Celestin Metens, Gael Fouquet 

Illustrations: Davien Dierickx

Strategy: Dieter Riemaeker

Account Management: Soraya Hellara, Anna Herbosch