DDB en Omnicom grote winnaars 2023 Gerety Awards

Awards / News

DDB Worldwide kreeg op de Gerety Awards de prijs voor 'Global Network of the Year', terwijl DDB Chicago de categorie 'Global Agency of the Year' won en Omnicom bekroond werd als 'Holding Company of the Year'.

Agency of the year: DDB CHICAGO
2de plaats: BBDO Germany
3de plaats: Cossette

Network of the year: DDB
2de plaats: VMLY&R
3de plaats: McCann Worldgroup

Holding Company of the year: OMNICOM
2de plaats: WPP
3de plaats: IPG

De hogervermelde categorieën zijn de hoogste bekroningen op de Gerety Awards en gaan naar bureaus met de hoogste opgetelde scores voor Shortlists, Bronze, Silver, Gold, Grand Prix en Agency of the year per land. DDB Chicago is de Gerety 2023 Global Agency of the year met een Grand Prix, drie keer Gold, vijf keer Silver en een Bronze voor de projecten 'Bears' (Twix), 'Chillboards' (Coors Light) en 'Apologize the Rainbow' (Skittles). "Ik ben zeer trots op ons team,"  laat Rodrigo Jatene (Chief Creative Officer bij DDB Chicago) optekenen. "Vanuit duidelijke objectieven en verwachtingen tijdens de eerste brainstorm tot de uitvoering van het werk, wij slagen erin campagnes te creëren die niet alleen van hoge kwaliteit zijn maar die ook een breder publiek weten aan te spreken. En dat is wat ons dagelijks motiveert. We houden van onze job en dat maakt ons werk altijd weer beklijvend en uniek - lof krijgen van je peers uit de sector maakt het alleen maar beter. Proficiat aan ons Chicago-team en alle anderen die betrokken waren bij die projecten."

Het DDB-netwerk is de 'Global Network of the Year' dankzij een Grand Prix, zes Gold, negen Silver, drie Bronze en 10 Shortlists. De winnende bureaus zijn Alma DDB, DDB Chicago, DDB Group Germany, DDB Italy, DDB Romania, DDB Warszawa, DDB Wien, NORD DDB Copenhagen and NORD DDB Helsinki. "Bekroond worden door de volledig vrouwelijke jury van de Gerety Awards is het bewijs dat ons op emotie gebaseerd creatief werk weerklank vindt," zegt Marty O’Halloran, Global CEO van DDB Worldwide. "Het feit dat we zowel Agency als Network of the Year zijn, vormt een enorme eer voor ons en getuigt van de consistente kwaliteit in ons werk, en het is een pluim op de hoed van de mensen erachter. Deze erkenning is voor onze fantastische medewerkers en cliënten over de hele wereld, die ons elke dag uitdagen en zonder wie we deze prijs niet zouden hebben gewonnen." 

Omnicom ontving de prijs voor 'Holding Company of the Year' dankzij bureaus uit 15 landen behorend tot de netwerken van DDB, BBDO en TBWA. "Omnicom is opgericht door creatives, dus het doet ons deugd te zien dat we ook decennia later nog steeds te boek staan als het meest creatieve bedrijf ter wereld," meent John Wren, president en CEO van Omnicom. "Omdat we gelijkheid en inclusie hoog in het vaandel dragen, zijn we bijzonder trots dat ons werk in de smaak viel bij de volledig vrouwelijke jury vol autoriteiten uit de sector. Proficiat aan DDB alsook aan al onze mensen en klanten over de hele wereld die de lat steeds hoger blijven leggen voor de creatieve sector."

De Gerety Awards zijn de enige prijsuitreiking die reclamecampagnes bekroont die vooral tot een vrouwelijk publiek spreken. Dankzij jurysessies over de hele wereld brengt Gerety ieder jaar grote namen uit de creatieve sector samen om werk te beoordelen vanuit een krachtig standpunt, klinkt het. 

Je kan de volledige lijst van winnaars raadplegen op www.geretyawards.com.