DDB spot modellen voor catalogus IKEA

DDB Ikea 2016 III

Crea / News

DDB Ikea 2016 I

IKEA België presenteerde vandaag donderdag 25 augustus 2016 haar nieuwe catalogus met een verrassende ironische spot. Het merk herinnert ons eraan hoe grappig een gekwetst ego wel kan zijn. DDB België tekent voor de opmerkelijke campagne. Het Belgisch productiehuis Caviar draaide de nieuwe commercial voor de IKEA-catalogus in samenwerking met regisseur Amir Farhang in opdracht van het Brusselse bureau.

DDB Ikea 2016 II

In deze twee minuten durende spot neemt IKEA ons mee achter de schermen van de fotoshoot voor haar catalogus en in de hoofden van de modellen die erin zullen figureren. De catalogus is een van de meest gelezen boeken ter wereld. En dat brengt véél verwachtingen met zich mee. Voor de modellen lijkt in de catalogus verschijnen de ultieme kans op een grote doorbraak. Ze dromen dan ook van een tv- of modellencarrière en bereiden zich al voor op een leven in de spotlights. Maar wie de catalogus ooit al eens van dichtbij bekeek, weet dat die vooral om de meubels draait. De modellen zijn er om de meubels mooier te maken, niet andersom.
 Meer nog, de kans is klein dat je de modellen echt opmerkt. Veelal zijn ze wazig, aangesneden, of gefotografeerd met hun rug naar de camera.

DDB Ikea 2016 III

In theorie worden ze inderdaad gezien door meer dan 200 miljoen mensen. Maar in realiteit worden ze herkend door niemand. Want, de echte sterren van IKEA zijn Zweeds, en hebben namen als Billy, Pax en Malm. Helemaal beneden dit bericht kunt u de spot van DDB bekijken.

 

Credits

Campaign: Meet the stars of the new IKEA Catalogue

Client-: IKEA Belgium

Contact : Miguel Aguza, Christine Vermorgen & Peter Jongert

Agency: DDB Brussels

CD: Peter Ampe & Odin Saillé

Creation: Ralf De Houwer & Jonas Caluwé

Franstalige adaptatie: Jonathan d’Oultremont

Strategy: Dominique Poncin

Accountteam: Francis Lippens,  Annelies Nyns & Maria-Laura Laubenthal

PR – Press Coordinator: Kenn Van Lijsebeth

TV-producer: Brigitte Verduyckt

Production company TVC: Caviar

Director: Amir Farhang

Executive Producer: Ilse Joye

Producer: Geert De Wachter

Media : TV, Cinema, Web