De Brailleliga en The Crew zorgen voor sociale verbindingen

Crea / News

In een samenleving opgebouwd door en voor mensen zonder beperking, vergt het veel energie, doorzettingsvermogen, aanpassingsvermogen, zelfvertrouwen en veerkracht voor mensen met een beperking om daar deel van uit te maken. Voor haar jaarlijkse bewustmakingscampagne De Week van de Brailleliga heeft de Brailleliga er daarom voor gekozen om zich te concentreren op het sociale leven van blinden en slechtzienden. 

In een recent onderzoek over dat thema werd vastgesteld dat, hoewel blinden en slechtzienden over het algemeen een vrij rijk sociaal leven leiden, ze veel meer moeite moeten doen, veel zelfredzamer moeten zijn, en meer zelfvertrouwen moeten hebben. The Crew koos voor een positieve benadering en liet zich inspireren door het dagelijks leven en meer in het bijzonder door de momenten die zelfvertrouwen vereisen. Het creatieve concept van de campagne werd aangepakt met een vleugje humor. Dankzij de steun van de Brailleliga kreeg Karen, die de hoofdrol speelt in de tv-spot, zoveel zelfvertrouwen dat ze in de lift durfde te spreken en zo de schakel werd die al haar buren samenbrengt. Met haar humor durft ze nu grappen te maken die soms flauw zijn, maar waarmee ze iedereen om haar heen aan het lachen krijgt. Het concept werd op verschillende media uitgezet: posters, radiospots, televisiereclame, interviews, digitale campagne, landingspagina, enzovoort. 

Ontdek de nieuwste campagne en alle acties van de Brailleliga om het zelfvertrouwen van blinden en slechtzienden te versterken. Laten we hen samen steunen, zodat ze elke kans kunnen grijpen en obstakels kunnen overwinnen, in een samenleving die hen niet altijd met open armen ontvangt. 

 

CREDITS:

Client : La Ligue Braille

Agence : The Crew

Creative director : Damien Walckiers

Art director : Delfina Veron Chavanne

Copywriters : Ingrid Bedoyan & Charlotte Santens

Account manager : Ingrid Bedoyan

Graphic designers : Danielle Verlinden & Delfina Veron Chavanne

Digital campaign manager & data analyst : Rik Peetermans

Production house : Toast

Sound Studio : BleuNuit

Media agency : Wavemaker