De eerste schooldag is een opluchting voor 1712 en At-thetable

Crea / News

Voor kinderen betekent de eerste schooldag over het algemeen het einde van een zorgeloze periode. Maar voor een deel van hen is 1 september vooral een opluchting. Uit onderzoek blijkt immers dat 1 op 10 kinderen zich het afgelopen jaar in een onveilige thuissituatie bevond en een vorm van kindermishandeling meemaakte.

Wim Van de Voorde, Vlaams coördinator van 1712, verduidelijkt: “Nu de zomervakantie afgelopen is, biedt de school weer een veilige plek voor deze kinderen. Zij kunnen nu opnieuw dagelijks ontsnappen aan een onveilige thuissituatie die voor velen twee maanden onafgebroken aanhield. Hiermee is het probleem weliswaar nog lang niet van de baan. Acht uur per dag bevinden deze kinderen zich in een veilige schoolomgeving, maar de overige zestien uur blijven onvoorspelbaar.”

1712 is het referentienummer voor alle vragen over geweld, misbruik en kindermishandeling. Om het nummer deze eerste schooldag nog eens onder de aandacht te brengen, maakte At-thetable een beeld van de hand van fotograaf Kurt Stallaert. Deze top-topical advertentie verschijnt vandaag in De Morgen met als boodschap: ‘voor 1 op 10 kinderen kon het niet snel genoeg 1 september zijn’.

Credits

Client: Hulplijn 1712

Client contact: Wim Van de Voorde

Agency: at-thetable

Strategy Director: Jorian Vanvossel

CD: Sebastien Van Reet

Creatives: Maike Borms, Elias Dewulf

Copywriter: Gregy Vergauwen

Account: Pauline Tembuyser

Design: Thomas Ploem

Photographer: Kurt Stallaert