De Hoorn lanceert Cornet Smoked

Communication / Marketing / News

De omzet van de horeca ging dit voorjaar in rook op, maar dat weerhield het brouwersteam van Brouwerij De Hoorn - deels van de brouwersgroep Swinkels - niet om met een knaller van een innovatie op de proppen te komen. In 2014 leidde het experimenteren met vers getoast eikenhout als bieringrediënt tot Cornet. Die innovatie in de categorie van ‘sterk blond bier’ werd een schot in de roos. Cornet is in België en Nederland een van de meest succesvolle bierintroducties van de laatste jaren. Op zes jaar tijd kende Cornet een steile opmars in horeca en retail.

Op basis van eigen inzichten én reacties van Cornet-consumenten ontstond de idee om een extra smaakbeleving aan hun Cornet toe te voegen. Het creëren van Cornet Smoked nam meer dan een jaar ontwikkeling in beslag. Het resultaat is een sterk blond Belgisch bier (8,5% vol/alc) met een subtiele ‘smoked’ toets. Brouwmeester Stijn Bundervoet: “Het heeft alles van het krachtige en toch zachte karakter van Cornet maar door de subtiele rokerige toets krijgt de smaak meer diepgang. De complexiteit en extra aroma’s worden verkregen door het toevoegen van gerookte eikenhouten snippers en een dosis geturfde mout tijdens het brouwen.” Net zoals bij Cornet streven de brouwers bij het brouwen van Cornet Smoked naar een bier dat mooi gebalanceerd is, het is fruitig, rijk, rond en verwarmend, de extra ingrediënten in het brouwproces zorgen voor een bijzondere smaakbeleving zonder dat het de vriendelijke zachte afdronk verliest. Het bier komt begin oktober als Limited Edition in flesjes van 33 cl. op de Belgische en Nederlandse markt.

Cornet Smoked serving ritual

Opvallend is het Cornet Smoked serving ritual. Tom Robberechts, marketingmanager Cornet: “Met Cornet Smoked gaan we nog een stapje verder dan alleen het kelkglas met iconische masker in de hoge voet. Het bier zal in een geselecteerd aantal horecazaken met een ‘serving ritual’ worden geserveerd. Het glas wordt, voor het inschenken, aan de hand van een ‘smoke gun’ gevuld met extra rook waardoor het ‘smoked’ karakter wordt versterkt en extra aroma’s worden toegevoegd, een prikkeling voor smaak- en geurzin en niettemin zorgt deze unieke ‘perfect serve’ voor een ongeziene extra beleving in de wereld van het bier.”