De legende van de Kondaa leeft verder met Emakina

Crea / News

Walibi heeft samen met zijn strategische en creatieve partner Emakina een nieuwe campagne gelanceerd die de kijker meeneemt naar de mystieke jungle waar de legendarische Kondaa leeft. De twee reclamespots – de ene gericht op gezinnen, de andere naar zij die avontuur zoeken – hebben als doel kijkers aan te moedigen om deze zomer de bekroonde sensaties van het park zelf te komen beleven. De spot is te zien op televisie en streamingkanalen in België en Frankrijk, en binnenkort ook in de bioscoop.

Opbouw naar een epische lancering

De Kondaa is de langverwachte hoogste en snelste megacoaster van de Benelux en is het kroonjuweel van een investeringsplan van zo’n 100 miljoen euro. Bij de lancering van Kondaa in 2021, kort na de lockdown van het land, zorgde Emakina ervoor dat geen enkele Belg deze opvallende opening kon missen. Het bureau creëerde een 360°-campagne met een serie van vier online afleveringen die fictie en documentaire met elkaar vermengden. Teasers op sociale netwerken trokken de aandacht van media, influencers en zelfs Belgische nationale zenders. Het park werd ook gepromoot via native content, billboards, radiospots en printmedia.  

Het resultaat: Walibi brak alle ticketverkooprecords sinds de heropening van het park in mei 2021. Op de dag van de lancering steeg de ticketverkoop met 34%, terwijl in de eerste twee weken 58.000 bezoekers zich registreerden via de website. Omdat het park al uitverkocht was en de reacties alle verwachtingen overtroffen, werd de televisiecampagne een jaar uitgesteld.

Terugkeer tijdens het zomerseizoen

Het zomerseizoen van 2021 werd evenwel onderbroken door het ondenkbare, toen het park zwaar werd getroffen door overstromingen en gedwongen werd tien weken te sluiten voor herstellingen, testen en veiligheidsprocedures. Met een nieuw spannend zomerseizoen in het verschiet vroeg Walibi aan Emakina om de harten en geesten van jong en oud opnieuw te veroveren met het verhaal van een 5000 jaar oud monster dat tot leven komt. Gelukkig had het bureau twee spots klaarliggen voor uitzending, opgenomen in het weelderige groen van Costa Rica in 2021.  

Het creatieve team van Emakina bedacht twee reclamespots boordevol actie die twee heel uiteenlopende doelgroepen aanspreken: gezinnen en jonge avonturiers. In de familievriendelijke uitvoering slentert een koppel door een dichtbegroeid bos van Bajos del Toro tot ze het imposante skelet van de Kondaa ontdekken, terwijl de avonturiers door het bos racen tot ze in een spectaculaire waterval springen, gefilmd in het schilderachtige natuurpark La Paz Waterfall Gardens.  

The Tabasco Directors, Corantin Parmentier en Basile Vuillemin hadden de leiding over de opnames, terwijl Bailly Production en de plaatselijke producer Noelia Elizondo ervoor zorgden dat alles op de set vlekkeloos verliep. De hele creatie, van storyboard en productie tot muziek, werd geleid door het in-house team van Emakina.

Walibi-Aqualibi CMO Alexis Nuyt vergezelde het team tijdens de zesdaagse shoot in de jungle. “Deze onvergetelijke shoot was het zoveelste voorbeeld van het teamwork en de vriendschap die we met Emakina hebben ervaren tijdens deze campagne,” aldus Nuyt. “We kijken uit naar hoe de fans van Walibi zullen reageren op het magische Kondaa-verhaal dat in deze commercials wordt verteld.”

Walibi is een van de bekendste themaparken in de Benelux en biedt sinds de oprichting in 1975 attracties voor alle leeftijden. Sinds een nieuw investeringsplan van Compagnie des Alpes in 2016 worden er elk jaar nieuwe attracties en belevenissen aan het park toegevoegd.  

Tim Wolfs, MD van Emakina Beglië, besluit: “Walibi heeft tal van obstakels moeten overwinnen om een bijzonder succesvol en geliefd Belgisch instituut te blijven. We hopen dat we hun verwachtingen zullen blijven overtreffen om hun leidende positie in de wereld van innovatieve themaparken verder te versterken.”