De Lijn en Accenture Song: "Van onze medewerkers blijf je af!"

Crea / News

Met een volledig zwarte pagina in de krant wil De Lijn een statement over agressie op de bus en tram maken. De boodschap is duidelijk: de medewerkers van De Lijn geven elke dag het beste van zichzelf om alle reizigers op hun bestemming te brengen. Ze verdienen dan ook respect in plaats van agressie. Verschillende media kanalen van De Lijn kleurden dus zwart. Een nieuw geval van agressie, het zoveelste ondertussen, is een zwarte dag in de geschiedenis van De Lijn en alle medewerkers. Klaartje Galle, creative director Accenture Song: “Het moest een eenvoudig maar krachtig signaal worden. Door media op zwart te zetten, laten we zien dat dit alweer een donkere bladzijde is in het bestaan van De Lijn, en tevens een hart onder de riem voor alle medewerkers.”

Guy Weyns, director marketing en mobiliteit De Lijn: “Agressie op bus en tram is onaanvaardbaar. We willen dat onze medewerkers elke dag in een veilige omgeving kunnen werken. Dat is ons engagement. We tolereren dan ook geen enkel vorm van agressie, onze mensen verdienen respect. Met deze actie willen we alle medewerkers van De Lijn ook onze dankbaarheid tonen voor hun dagdagelijkse inzet en tonen dat we 100% achter hen staan.”

Ook in het straatbeeld komt er een duidelijk signaal. Op een aantal van de lichtborden vooraan de bussen komt een opmerkelijke boodschap: in plaats van het vertrouwde  “Geen dienst, mijn collega pikt je zo op”, komt er nu “Mijn collega pikt je niet op want werd slachtoffer van agressie”, als steunbetuiging aan de getroffen collega.

Tijdens een persmoment aan het station van Hasselt onthulden Ann Schoubs, Lydia Peeters, de vakbonden en de FBAA de bussen waar de aangepaste boodschappen op staan en gaven tekst en uitleg.

Credits

Client: De Lijn

Client: Jana Mahieu, Veerle Waterschoot, Guy Weyns

Agency: Accenture Song

Creative Director: Paul Wauters, Klaartje Galle

Creatives: Johan Van Oeckel, Ramin Afshar, Danny Vissers

Account Director: Valérie Demeure

Account Manager: Juliette Dugardyn

Account Executive: Morgan Van Roey

Strategy: Dimitri De Lauw

Digital strategy team: Anthony Stabourlos

Design/motion design: Steve Krol