De Machine zet Antwerps talent in de kijker

Design / Media / News

 Award Winning DesignersAntwerp. Powered By Creatives zet 24 creatieve talenten uit de provincie Antwerpen in de kijker met de campagne Award Winning Designers, een eerbetoon aan 24 creatieve professionals uit de provincie Antwerpen die in 2017 nationaal en internationaal in de prijzen vielen. Antwerp. Powered By Creatives zet hen in de schijnwerpers met 24 videoportretten die van 25 april tot 17 oktober zullen circuleren op sociale media. Elke week wordt er een nieuw Award Winning Designer op de wereld losgelaten.
De films gingen in première op woensdag 25 april in Cinema Zuid waar 150 gasten meegenieten hoe Sarah Vandeursen - gekend van “Kenji Minogue” en “De Ideale Wereld” - met hen in gesprek gaat. Het evenement was in een mum van tijd volledig uitverkocht. Van elk talent werd door het productiehuis De Machine een tijdloos en gepassioneerd portret van één minuut gemaakt. De ‘Award Winning Designers’ van dit jaar wonnen prijzen in categorieën als productontwikkeling, grafische vormgeving, fotografie, media, architectuur en service design. Ook Prophets, Friendship en Duvalle Guillaume komen aan de beurt.
Deze campagne wil het brede publiek de kans geven om de vaak onbekende ontwerper achter het product, de bedenker van de campagne en de maker van het beeld te leren kennen en zo de drijvende krachten achter de creatieve economie zichtbaar te maken. Daarnaast wil het ontwerpers en bedrijven ook inspireren om te blijven experimenteren en zichzelf uit te dagen zodat Antwerpen internationaal herkend wordt als innovatieve regio. « 2017 was een heel goed jaar voor de Antwerpse creatieve economie, » zegt Caroline Bastiaens, Antwerps schepen voor economie verder aan. « De stad is er trots op dat ze 24 creatieve talenten uit de regio mag eren als Award Winning Designers met dit unieke concept. Ook in de toekomst blijven we creatieve ondernemers in onze stad ondersteunen. »