De Morgen en Sabato slepen European Newspaper Awards in de wacht

Awards / News

De European Newspaper Award, de jaarlijkse award georganiseerd door newspaper designer Norbert Küpper, maakte deze week bekend wie de winnaars zijn van zijn 24ste editie. Dit jaar komen de beste Europese kranten uit Noorwegen, Spanje, België, Zwitserland en Nederland.

De European Newspaper Award bekroont uitzonderlijk werk qua vormgeving, fotografie en illustraties. Hiermee wil de organisatie de uitwisseling van informatie over concept en vormgeving van kranten en nieuwsmedia in Europa aanmoedigen en versterken. De wedstrijd telt 15 juryleden die uit acht verschillende landen komen. 

De Morgen werd verkozen tot Nationwide Newspaper of the Year. "De Morgen is een heel goed voorbeeld van hoe je elke dag een krant kunt presenteren met een onderscheidende lay-out en eigenzinnige inhoud. Zonder twijfel een rolmodel voor kranten in Europa," klinkt het bij de organisatie.

Sabato, het weekendmagazine van De Tijd | L’Echo, ontving zeven prijzen voor de esthetiek van zijn artikelen in de onderstaande vier categorieën:

  • Cover Stories: Willem Hiele (21 mei 2022)
  • News Pages: Ca & La (30 april 2022)
  • Photographic Series: Métais in Ad Fundum (19 februari 2022) met fotograaf Jean-Bernard, alsook Container Spotting (25 juni 2022) met fotograag Didier Engels
  • Photoreportage: A Splash of Art (2 april 2022), Packrafting (10 september 2022) met fotograaf Nicolas Becquet en journalist Emilie Moors, Venetië (27 april 2022)

Met deze awards sluit Sabato een succesvol jaar af: de recentste CIM-cijfers geven aan dat het bereik van Sabato met 26% gegroeid is sinds 2020. Vorig jaar nog ontving De Tijd de fel gegeerde European Newspaper of the Year award.