De natuurlijke geschiedenis van Spa

Communication / News

Spa 1Sinds zijn ontstaan in 1583 is Spa een Belgisch familiemerk gebleven. Zijn geschiedenis omvat zowel frivole reclamecampagnes als een ecologische dynamiek en water zonder chemische toevoegingen.

Sinds kort heeft Medianext de taak op zich genomen om de geschiedenis van Belgische bedrijven te vertellen in een aantal films die de naam “Success Story” kregen. Als partner van de events waarop deze documentaires worden vertoond, zet PUB het initiatief verder door in zijn magazine een actuele update te publiceren van de betrokken bedrijven. En zoals u al heeft vastgesteld, zetten we in maart het watermerk Spa in de bloemetjes. Spa is een van de zeldzame namen die zijn Belgische nationaliteit en familiaal statuut heeft behouden.

spa_pregnant

Lokale puurheid

Om te kunnen begrijpen wat het merk vandaag is geworden, ontmoeten we marketingmanager Belux Sophie Bryskere. “Aangezien Spadel gezond en economisch stabiel is, moet onze afgevaardigd bestuurder Marc Dubois, om het statuut van Belgisch bedrijf te behouden, voortdurend weerstand bieden aan verleidelijke voorstellen,” steekt ze van wal. Toch gaat het hier niet om Galliërs die uit trots weerstand bieden tegen een bezetter maar om een ecologische coherentie. Door zich enkel op de Belgische en Nederlandse markt te richten, blijft Spadel relatief lokaal. “Wij zien er het voordeel niet van in om water buiten een straal van 500 km te vervoeren.” En ook al staat Spadel niet te koop, dat belet het bedrijf niet om een uitbreidingstrategie te volgen. Zo heeft het in december 2016 een akkoord ondertekend om een meerderheidsaandeel te verwerven in Devin Ad, marktleider in flessenwater in Bulgarije.

Lees het vervolg van dit artikel in PUB Magazine.

 

https://www.youtube.com/watch?v=PRm94vjZ_W0&feature=youtu.be