De praline die levens redt...

SweetReminder

Crea / News

SweetReminderSweet Reminder, zo heet de nieuwe praline die chocolatier Laurent Gerbaud in samenwerking met Happiness Brussels ontwikkelde. De praline is vrij ongewoon, niet alleen qua vorm – die van een drolletje – maar ook qua doel. Het is een praline die levens kan redden. Stichting tegen Kanker liet de praline ontwikkelen om mensen op een aangename manier te herinneren aan darmkankeropsporing.
Maart is de maand tegen darmkanker. Stichting tegen Kanker rolt daarom  samen met Happiness een nieuwe campagne uit om meer bewustzijn voor darmkanker te creëren. Het is namelijk een van de meest frequente en meest dodelijke kankers in België. In 2013 alleen al eiste deze kanker bijna 3000 levens. Dat zijn er net geen 10 per dag en 3 keer meer slachtoffers dan het verkeer eist. Toch blijft darmkanker in de taboesfeer en veroorzaakt de ziekte nog te vaak schaamte bij patiënten. Opsporing van darmkanker wordt aanbevolen aan alle mannen en vrouwen tussen 56 en 74 jaar die geen symptomen van deze kanker en geen sterk verhoogd risico hebben. Iedereen in Vlaanderen van 56 tot en met 74 jaar ontvangt een testkit om een staal van hun stoelgang te nemen. Daarmee kunnen eventuele bloedsporen worden aangetoond met de immunochemische Fecaal Occult Bloedtest (iFOBT). Lees hier alles over darmkankeropsporing.
 
De Sweet Reminder bestaat uit 70% zwarte chocolade, gevuld met een ganache van pruimen. Stuur deze heerlijke praline naar uw dierbaren boven de 56, wie weet redt u er hun leven wel mee!  U kunt de praline gratis online bestellen www.kanker.be/sweetreminder. U kunt ze ook afhalen op een van de Reuze Dikke Darm evenementen van Stichting tegen Kanker (meer info via http://www.kanker.be/de-reuze-dikke-darm) en u kunt ze afhalen in de winkel van Laurent Gerbaud, Ravensteinstraat 2D, 1000 Brussel.

CREDITS

 
Client: Stichting tegen Kanker
Agency: Happiness Brussels
Creatives: Sebastien Stevens, Mathieu Cardon, Maxime Gervasi, Mathieu Chollet
Art Direction/Graphic design: Anna Touvron
CD: Philippe Fass
Executive Creative Management: Karen Corrigan
Chief Creative Officer: Geoffrey Hantson
Chief Innovation Officer: Kris Hoet
Producer: Sophie Gunsbourg/Pascal Delfosse
Head of art: Lennert Vedts
Photography: Christophe Gilbert
Group Account Director: Pascal Kemajou/Nathalie Marchand
Project Manager: Margaux Doucet
Chocolatier: Laurent Gerbaud
Video Production: Simon Schuurman/Andreas Hasle