De Russen spelen het spel mee met KIA

Crea / News

mortier kia

De Wereldbeker komt eraan gedribbeld en als officiële partner heeft Kia in samenwering met Mortierbrigade een leuke manier gevonden om alle voetbalfans te belonen: door hen te laten interageren met echte Russen. Die laatste dagen de Belgische fans uit via sociale media. Fans kunnen zo prijzen winnen en in juni naar Rusland vliegen.mortier kia

Concreet: nu de Wereldbeker voor de deur staat, wordt de ene na de andere wedstrijd en actie rond dit belangrijke sportevenement gelanceerd. Om boven al deze ruis uit te steken, heeft Mortierbrigade een hoogst originele campagne ontwikkeld voor Kia, waarin de Belgen rechtstreeks door de Russen worden uitgedaagd.

https://www.youtube.com/watch?v=K1FdPmNExzs
De campagne draait rond drie wedstrijden. Het principe is eenvoudig: voor elke wedstrijd lanceert een ‘lokale expert’ een uitdaging in een video. De Belgen worden uitgenodigd om die uitdaging aan te gaan en om de video van hun uitvoering op de Facebookpagina van Kia te posten. In een nieuwe video worden de gelukkige winnaars vervolgens onthuld door dezelfde Russen die de uitdaging in kwestie hebben gelanceerd.

De campagne is aangekondigd met een teaser op de Facebookpagina van Kia. Daarin kregen fans de kans om 3 verschillende prijzen te winnen: officiële baldrager worden, 3 x 3 tickets en een VIP-ervaring.mortier kia
De eerste wedstrijd werd gelanceerd door de jonge Youri uit Moskou, en bood een kind de kans om samen met een ouder naar de wedstrijd van België-Tunesië te trekken als officiële baldrager. Alle video’s, waarvan de eerste drie in dit bericht te bekijken vallen, bevatten eenzelfde humoristische toon.

De campagne verloopt volledig op de Facebookpagina van Kia.
Credits
Client: Kia Motors BeLux
Client contacts: Johan Vanden Bergh, Matthieu Fores
Agency: mortierbrigade
Creative Directors: Jens Mortier, Joost Berends, Philippe De Ceuster
Creatives: Geoffrey Masse, Nicolas Mouquet
Head of production: Charlotte Coddens
Strategy: Dorien Matthijsen
Digital strategic planner : Laura Deknock
Producer: Stijn De Corte
PR Manager: Anne-Cécile Collignon
Social: Jonas Van Bael
Graphics: Vito Latorrata
Production company: Geronimo
Director: Jan Boon
Producer: Andreas Vermeulen
DOP: Patrick Otten
Post-production: Geronimo
Editor: Stefan Van Diest
Sound studio: Raygun