De Vloer neemt de VRT over voor VRT NXT

Crea / Media / News

Schermafbeelding 2018-03-14 om 14.14.53Tien jaar geleden zette jong geweld de VRT helemaal op zijn kop. Dankzij het project ‘De Overname’ kregen jongeren volledig carte blanche en maakten ze de hele zomer tv en radio volgens hun eigen regels. Nu, na een lange wapenstilstand, mag de jeugd opnieuw komen rebelleren op de VRT: ditmaal onder de naam ‘VRT NXT’, waarover PUB al eerder berichtte.VRT NXT.BE
Om ambitieuze jongeren tussen de 16 en de 23 jaar oud aan te trekken, kwam reclamebureau De Vloer op de proppen met een ‘takeover campaign’: vier influencers lieten een dag hun leven overnemen door hun volgers, aan de hand van Instagram Polls. Anushka Melkonian (MNM) werkte zo mee aan het VRT Nieuws, Bouba Kalala (StuBru) was applausmeester voor Van Gils & Gasten, Florence Windey (Snapchat queen) beloonde sterke vrouw Eva De Roo met een zelfgemaakt kunstwerk en Kamal Kharmach (komiek) kwam een beetje ‘verkeerspraat doen’ op Radio 1 in een wel heel speciaal accent.

De Vloer verzorgde niet alleen de naam en de Instagramcampagne, maar bedacht ook een grafische stijl die na de takeover days nog furore zal maken op socials om jong geweld verder aan te moedigen om zich in te schrijven. Dat kan vanaf volgende week, zowel voor VRT NXT LAB, een dag vol medialabs, concerten en TEDtalks, als voor VRT NXT INVASION, een zomer vol experimenteren en veroveren op de VRT. Alle informatie vind je op VRTNXT.BE. Wie nog wil inschirjven is eraan voor de moeite want alle inschrijvingen waren in een recordtempo van een paar uur volledig volzet. Herbeluister alvast Kamals radioperformanc: via de site van Radio 1. en bekijk het Instagramprofiel van VRT NXT voor de online campagne op Instagram.


Credits
Project Management VRT: Noëlla Goossens
Production Management VRT: Hanan El Bastani
Video Production VRT: Façal Aallouch en Yassine Atari
Creative Director De Vloer: Johan Roelandt
Account Team De Vloer: Carole Michels, Lotte Eeckhout, Danté Geypen en Maarten Fivez
Creative Team De Vloer: Emily Michiels en Jan Nagels
Design Team De Vloer: Tom De Vriendt en Vitaliy Kyiaiev