De Warmste Week: 100% coronaveilig

Media / News

Na  het overlegcomité van vrijdag 3 december kiest De Warmste Week resoluut voor een 100% coronaveilige editie. De Warmste Week annuleert door de coronamaatregelen alle nog geplande indoor publieksevenementen in Mechelen. Maar de solidariteitsactie van de VRT gaat door: De Warmste Week steunt dit jaar 200 projecten binnen het thema Kunnen zijn wie je bent. Mechelen blijft de gaststad voor een unieke radioweek: Studio Brussel en MNM maken samen DWW Radio, live vanuit Mechelen en ook te zien op Eén en VRT NU. Voor de eerste keer delen de twee radiozenders een week lang hun frequentie om in deze coronatijden iedereen te verwarmen met de meest uiteenlopende verzoeknummers. En DWW Radio komt ook naar je toe, met De Microfoon en met Iedereen Danst voor De Warmste Week.

Vaste duo's van StuBru- en MNM-stemmen op DWW Radio  

Vaste duo’s van StuBru- en MNM-dj's spelen verzoeknummers vanuit een drijvende studio in Mechelen. Peter Van de Veire (MNM) en Fien Germijns (StuBru) trappen tijdens De Warmste Week elke dag DWW Radio op gang. Daar kijken ze hard naar uit, want het is de eerste keer dat ze een week lang samen het ochtendblok voor hun rekening nemen. Peter Van de Veire: “DWW Radio wordt de zotste verzoekweek die je ooit hoorde op nationale radio. MNM en Studio Brussel smelten samen en zijn heel de week van de luisteraar. Jij kiest alle muziek. En geloof me: er zijn géén grenzen. Alleen maar prachtige ideeën.” En Fien Germijns vult aan: “Met welk nummer toon jij wie je bent? Of welk nummer zorgt ervoor dat jij volledig uit de bol kan gaan? Wij gaan die nummers een week lang draaien. Zeker in deze vreemde tijden zorgen we voor een warme golf van muziek en solidariteit.” 

Zij krijgen de hele week het gezelschap van heel wat StuBru- en MNM-collega’s, die ook in duo zullen presenteren:

  • 6u-10u: Fien Germijns (StuBru) + Peter Van de Veire (MNM) 
  • 10u-14u: Kawtar Ehlalouch (MNM) + Joris Brys (StuBru) 
  • 14u-18u: Kirsten Lemaire (StuBru) + Dorianne Aussems (MNM) 
  • 18u-22u: Sander Gillis (MNM) + Pien Lefranc (StuBru)
  • 22u-02u: Sander Vandenhende (StuBru)+ Esther Nwanu (MNM)  

De 200 projecten van De Warmste Week 

De Warmste Week steunt 200 projecten die zich allemaal inzetten rond één thema: Kunnen zijn wie je bent. Het DWW Fonds maakte zondag 5 december de 200 projecten van De Warmste Week bekend. De Warmste Week roept iedereen op om coronaveilig acties op te zetten en geld in te zamelen voor het DWW Fonds. Het ingezamelde geld zal verdeeld worden onder de 200 projecten.

Nieuw dit jaar is een QR-code in de vorm van de De Warmste Week vlam. Scan de vlam om rechtstreeks De Warmste Week te steunen met een gift via je bank-app. Zo steun je de 200 projecten van De Warmste Week. Je vindt de vlam via www.dewarmsteweek.be, op de sociale media kanalen van De Warmste Week en op een poster of sticker bij jou in de buurt. Ook nieuw is het De Warmste Week mondmasker, dat je net zoals de DWW-pins kan aankopen op www.dewarmsteweek.be.

Makkelijk De Warmste Week steunen kan ook rechtstreeks via de betaalknop in de KBC Mobile app. Als partner van De Warmste Week zorgt KBC er bovendien voor dat je de vlammetjes-pins kan krijgen bij een KBC bank- of verzekeringskantoor in je buurt. Je vindt op www.dewarmsteweek.be ook tips hoe je coronaveilige acties kan organiseren.

 

Foto © VRT