De Warmste Week vlamt dit jaar tegen eenzaamheid

Media / News

Een op de twee Vlamingen voelt zich soms eenzaam. Door een gebrek aan sociaal vangnet, problemen op werk of school, afkomst, gender, een beperking of een ziekte. Ze voelen zich niet gezien, begrepen of aanvaard.​ En daar wil De Warmste Week iets aan doen. Daarom vlamt De Warmste Week dit jaar tegen eenzaamheid, zodat iedereen zich verbonden voelt. VRT-ambassadeurs Francisco SchusterEva De RooManu Van Acker en Dara Oguntubi roepen heel Vlaanderen op om warme projecten in te dienen rond dat thema. De geselecteerde projecten steunen kan vanaf dit najaar.

"Ik heb me in mijn leven soms eenzaam gevoeld door gebrek aan representatie in onze samenleving en door mijn afkomst. Het gevoel hebben dat je ergens niet bij of thuis hoort is vreselijk. Representatie voor mij super belangrijk. Zo kan je een community creëren waardoor je mensen kan verbinden met elkaar. Daarom wil ik samen met Eva, Manu en Dara aan heel Vlaanderen vragen om in actie te komen. Samen gaan we vlammen tegen eenzaamheid," reageert Francisco Schuster.

Bestaande of nieuwe verenigingen kunnen vanaf vandaag een project indienen bij het DWW-fonds van de Koning Boudewijnstichting. Via dat fonds zal De Warmste Week concrete projecten selecteren en ondersteunen. De selectie van De Warmste Week-projecten gebeurt door een onafhankelijke jury. Projecten indienen kan vanaf woensdag 12 juni tot woensdag 4 september. Meer info over welke projecten geselecteerd kunnen worden voor De Warmste Week is te vinden op dewarmsteweek.be

Net als de vorige jaren engageert KBC zich als exclusieve hoofdpartner om De Warmste Week te ondersteunen en mee verder uit te bouwen. De Warmste Week vindt dit jaar plaats van woensdag 18 tot en met dinsdag 24 december in Brugge en is te volgen op VRT 1, Studio Brussel, MNM, Ketnet en VRT MAX.