De Zondag lanceert Renovatiezondag

Media / News

Op 25 september 2022 lanceert de gratis krant De Zondag voor het eerst Renovatiezondag. Die dag openen honderden zaken in Vlaanderen (van keukenbouwers tot totaalaannemers) hun deuren voor iedereen met renovatieplannen. Het evenement beantwoordt de toenemende nood aan informatie over en inspiratie om te renoveren en vult Nieuwbouwzondag aan, die volgend jaar zijn tiende verjaardag viert.

Renoveren wint voortdurend aan belang. De afgelopen jaren steeg het aantal gerenoveerde woningen in België: volgens Statbel, het Belgische statistiekbureau, van 25.640 in 2017 naar 32.552 in 2021. Met nieuwe regelgevingen tracht de overheid ook de Vlaming massaal tot renoveren te bewegen. De renovatiegraad in Vlaanderen bedraagt momenteel slechts 0,7 procent en zou naar 2,5 procent moeten opklimmen om de klimaatdoelstellingen te halen. Er is dus veel werk aan de winkel.

Behalve de evidente, duurzame beweegredenen om te renoveren is er ook een stijgende nood aan comfort. Sandra Depauw, projectmanager Renovatiezondag: “Het idee om in te zetten op renovatie lag al een tijdje op tafel bij ons projectteam, maar nu is de tijd écht rijp en organiseren we een eerste officiële Renovatiezondag. Onze planeet staat voor grote uitdagingen op het gebied van milieu en klimaat en intussen rijzen de energieprijzen de pan uit. Een duurzamere aanpak is ook op het vlak van wonen en bouwen meer dan ooit aan de orde.”

“Sinds de coronacrisis hecht de Vlaming meer dan ooit waarde aan zijn eigen nest. Ons huis moet een plek zijn waar we ons goed voelen, een plek vol comfort en ruimte," zegt Sandra Rosseel, Chef De Zondag. "'Uit onze Woonsurvey van 2021 blijkt dat 38 procent van de 25-45-jarigen in hun woning renovatiewerken wil doorvoeren. Daarbij willen we ze zo goed mogelijk begeleiden. Niet alleen door ze in De Zondag waardevolle informatie en handige tips aan te reiken, maar ook door ze met de juiste partners en materialen in contact te brengen. Renovatiezondag wordt de start van een betere thuis en een betere wereld!”

Meer informatie over het evenement verschijnt binnenkort op www.renovatiezondag.be.