Decathlon en Bonka Circus openen circulaire fitness Quit Club

Crea / News

Een gemiddeld Belgisch gezin heeft 160 euro aan ongebruikt sportmateriaal liggen. Vermenigvuldig dat cijfer met vijf miljoen gezinnen en dat komt neer op 800 miljoen euro aan sportgerei dat nog perfect in orde is, een tweede kans verdient én iemand anders aan het sporten kan zetten. Decathlon engageert zich om dat ongebruikt sportmateriaal terug te kopen en een nieuwe bestemming te geven. Enter de Quit Club, een 100 procent circulaire fitness.

De Quit Club start vanuit een leegstaand bedrijfspand van 500 vierkante meter in Evere. Daar kunnen mensen hun fitnessmateriaal terugbrengen, ongeacht het merk. In ruil daarvoor krijgen ze shoptegoed bij Decathlon waarmee ze een andere sport kunnen ontdekken. Je kunt ook gratis sporten in de club. Valt je oog daar op een tweedehandsloopband of kettlebell, dan kan je die meteen kopen.

"Een sportretailer die mensen actief aanmoedigt om te stoppen met sporten: het lijkt misschien wat gek. Maar sport moet vooral leuk zijn," zegt Karel De Mulder, creatief directeur bij Bonka Circus. "In deze campagne verheerlijken we quitters en zetten we ze aan om ongebruikt materiaal terug te verkopen. Zo kunnen anderen er plezier aan beleven. De Quit Club is de enige fitnessclub waar niet alleen de sporters voortdurend in beweging zijn, maar ook de volledige inboedel."

"De Quit Club is voor Decathlon een project waarin alles samenkomt," vult Michael d’Hooge, content leader bij Decathlon, aan. "Het maakt sport toegankelijker door de sportbeoefening aan te bieden, door lagere prijzen via een breder tweedehandsaanbod en door de impact op de planeet te beperken."

Ook in radio en OOH roept de campagne op om te ‘Stoppen met sporten’. De digitale campagne bevat zowel een influencerluik als online video’s en ads die de online schattingstool van Decathlon promoten.

Wie zelf zin heeft gekregen om te sporten, kan terecht in de Quit Club in de Jules Bordetlaan 1 in Evere. De fitness is elke maandag tot zaterdag open tussen negen uur 's ochtends en zeven uur 's avonds. 

Credits

Client: Decathlon

Agency: Bonka Circus

Client contact: , Michael D’Hooghe, Julie Nevejan, Thomas Lejeune Debarre, Estelle Bouvier, Jo Van Dessel, Jasmine Berbiers, Nicolas Bronfort

Client Service Director: Julie Proesmans

Account Executive: Jaron Versheure

Creatives: Barbara Dzikanowice, Johan Van Oeckel

Creative Director: Karel De Mulder

Copywriter FR: Veronique Vier

Design: Fulya Toper, Jasmine Berbiers 

Sound: Sonhouse

Video: Sander Dufourmont 

Media: Mediaplus

PR: Bepublic

Influencers: Influo